GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Nieuwe kandidaten voor Europese Kampioenschappen 2021 en 2023

Voor de Europese Kampioenschappen in 2021 en 2023 hebben zich nieuwe kandidaten aangemeld. Eerder liet de FEI weten dat de procedure nog loopt, maar werd er nog niks bekend gemaakt over de geïnteresseerden. Daar lijkt nu verandering in te komen. Ook Nederland lijkt opnieuw geïnteresseerd te zijn in het EK.

Voor 2021 ziet de Hongaarse hoofdstad Boedapest het wel zitten om het EK er heen te halen. Ze willen het EK direct groots aanpakken door niet alleen het EK voor de spring- en dressuurruiters te organiseren, maar ook door de voltige en de Para-Dressuur erbij te betrekken. Het zou hiermee het de eerste keer zijn dat Hongarije een EK organiseert voor de absolute top. Hongarije is de laatste jaren bezig met een flinke opmars in de paardensport. Verschillende initiatiefnemers steken veel energie en geld in de sport om het niveau in het land omhoog te halen.

Voor 2023 heeft Nederland zich aangemeld. Geesteren en/of Boekelo laat ook weten geïnteresseerd te zijn een multi-disciplinair evenement. Door naast de dressuur en springen, ook het EK voor eventing, mennen en para-dressuur te organiseren. Geesteren neemt dit jaar al de CSIO5*-NC en de CDIO5*-NC over van Rotterdam vanwege de Europese Kampioenschappen, die in 2019 ook in Nederland zullen worden gehouden.

Beide bids zijn nog niet toewezen aan de organisaties. Organisaties kunnen zich nog aanmelden. Voor de Europese Kampioenschappen in 2021 hakt de FEI in het voorjaar 2019 de knoop door. Voor de Europese Kampioenschappen in 2023 laat de FEI in november 2019 weten wie het EK mag organiseren.  Ook hiervoor kunnen organisaties zich nog aanmelden.

Bron: GOMES Media

Foto: Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over. Hij studeert mediamanagement en heeft daarvoor inmiddels zijn eerste voetstappen in de Nederlandse televisiebranche gezet.
Translate
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands