GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Werth opnieuw nummer 1 op wereldranglijst

De Duitse topamazone Isabell Werth is weer terug op haar nummer 1 positie op de FEI wereldranglijst dressuur. Laura Graves nam deze positie na de Wereldruiterspelen van haar over, maar moet nu weer genoegen nemen met een tweede plaats. Werth vult ook meteen plaats 3 en 4, en dat is zeer bijzonder.

Met de zwarte merrie Weihegold OLD, waarmee ze afgelopen week de SaabTop10 won, staat ze op de eerste positie. Met haar WK-paard Bella Rose staat ze op plek drie, waarmee ze in korte tijd een grote indruk achterliet bij zowel het publiek als de jury. Met Emilio siert ze de vierde plek. Laura Graves nestelt zich met haar KWPN’er Verdades op plek twee. Op nummer vijf staat de Deense Cathrine Dufour met Atterupgaards Cassidy. Zij waren dit jaar afwezig in Tryon.

Dorothee Schneider staat met Sammy Davis Jr. op plek 6. Helen Langehanenberg staat met haar Damsey FRH op plek 7. Daarna volgt Charlotte Dujardin met de über talentvolle Mount St John Freestyle op plek 8. De enige Nederlander, Edward Gal met Glock’s Zonik N.O.P., op plek 9 en de hekkensluiter Daniel Bachman Andersen met Blue Hors Zack op plaats 10.

Grote stijger is Patrik Kittel met Delaunay OLD. Hij gaat van plek 97 naar plek 11. De nummer 10 Daniel Bachman Andersen maakt met Blue Hors Zepter ook een grote sprong. Van plek 175 naar plek 33. Andere Nederlanders in de top 50 zijn Madeleine Witte-Vrees met Cennin op plek 17, Emmelie Scholtens met Apache op plek 28 en Hans-Peter Minderhoud met twee paarden Glock’s Dream Boy en Zanardi op plek 48 en plek 50.

Bekijk hier de actuele lijst.

 

Bron: GOMES Media

Foto: Isabell Werth met haar Bella Rose | © Koen Gomes

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate