GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Anne Meulendijks vierde in Geneva

Anne Meulendijks is vanmiddag met haar MDH Avanti N.O.P. vierde geworden in de Grand Prix tijdens de vijf sterren wedstrijd in het Zwitserse Geneva, dichtbij de Franse grens. Met een score van 70.804% moest ze drie combinaties voor zich dulden. De winst ging naar Jessica von Bredow-Werndl.

Het CHI Geneva is een van de grootste en prestigieuze wedstrijden in de wereld. De Indoor hal breekt dan ook alle records in zijn grootte en dankt zijn roem onder andere aan sponsor Rolex die er onder andere de Rolex Grand Slam huisvest. Sinds 2016 koos de organisatie om een CDI4* dressuur te organiseren, om vervolgens de CDI5* te kunnen organiseren op de daaropvolgende jaren. Ook zijn er internationale men- en eventing wedstrijden uitgeschreven met een waanzinnig parcours.

De CDI5* Grand Prix werd gejureerd door de Duitse Katrina Wüst, de Britse Stephen Clarke, de Nederlandse Francis Verbeek- van Rooy, de Fransman Raphaël Saleh en juryvoorzitter van vandaag de Deen Hans-Christian Matthiesen. Met 79.217% won Jessica von Bredow-Werndl met overmacht de Grand Prix, met haar elegante merrie TSF Dalera BB, in eigendom van de Zwitserse Beatrice Buechler-Keller. Hiermee hield von Bredow-Werndl de Duitse topamazone Isabell Werth, die vorige week nog de SaabTop10 in Stockholm won, op achterstand. Werth reed haar Emilio en kreeg een score van 77.706%, waarbij ze te maken kreeg met een fout in de wisselserie om de twee. De Oostenrijkse victoria Max-Theurer werd met haar Blind Date derde met 71.391%.

Anne Meulendijks reed een expressieve proef met hoogtepunten als de wisselserie om de pas, de passage en de uitgestrekte oefeningen. Helaas kreeg ze te maken met een dure fout in de tweede pirouette en was de piaffe niet altijd even ritmisch, wat haar uiteindelijk haar derde plek kostte. De Franse Morgan Barbançon-Mestre was ook aanwezig in haar thuisplaats Geneva en heeft het druk deze week. Zij zal niet alleen in Geneva rijden maar zal van het weekend ook aan start komen tijdens de Wereldbekerwedstrijd in het Oostenrijkse Salzburg. De amazone werd vandaag met haar Bolero twaalfde en zal met haar andere troef Sir Donnerhall II in buurland Oostenrijk rijden.

Morgen vind de CDI5* Grand Prix Special en de CDI5* Grand Prix Freestyle plaats. Startlijsten en resultaten vind je hier.

 

Bron: GOMES Media

Foto: Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over. Hij studeert mediamanagement en heeft daarvoor inmiddels zijn eerste voetstappen in de Nederlandse televisiebranche gezet.
Translate
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands