GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Ook Guatemala maakt zich op voor Pan American Games

Met minder dan een jaar te gaan zijn de Noord- en Zuid-Amerikaanse landen zich aan het opmaken voor de Pan American Games in het Peruaanse Lima. Ook Guatemala laat nu van zich horen door twee internationale wedstrijden uit te schrijven voor de dressuurruiters ter voorbereiding voor Lima.

Om zo goed mogelijk te kunnen presteren sturen alle landen hun sterkste ruiters. De Pan American Games geldt namelijk als kwalificatie voor de Olympische Spelen in het Japanse Tokio in 2020. Ter voorbereiding organiseren diverse landen uit Noord, Midden- en Zuid-Amerika internationale wedstrijden, wat voor veel landen een unicum. Voor landen als Ecuador, Guatemala, Costa Rica en Lima zelf is het de eerste keer.

De nationale paardensport federatie in Guatemala zal zich verantwoordelijk stellen voor de organisatie voor de twee wedstrijden die staan uitgeschreven. De eerste wedstrijd staat van 25 tot en met 27  januari uitschreven in Jacarandas de Cayala. De wedstrijdlocatie bevindt zich net buiten de hoofdstad Guatemala-Stad en figureert als nationaal paardensportcentrum van de federatie. De andere wedstrijd staat een maand later op de planning, van 22 tot en met 24 februari in El Pulté. Deze locatie is een volledig nieuw en modern complex met onder andere een groot golfresort, diverse luxe villa’s en een paardensportcentrum. Ook deze wedstrijdlocatie ligt tevens niet ver van Jacarandas de Cayala. Op beide wedstrijden is er een CDI1* uitgeschreven met drie Lichte Tour rubrieken.

Alle landen hopen hiermee niet alleen sterk voor de dag te komen op de Pan-American Games maar zien dit ook om de sport een boost te geven in het land en zichzelf hiermee op de kaart te zetten. Voor de ruiters zelf is het een unieke kans om mee strijden op het internationale toneel.

Meer informatie over Jacarandas de Cayala en El Pulté vind je in onze agenda.

 

Bron: GOMES Media

Foto: Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over. Hij studeert mediamanagement en heeft daarvoor inmiddels zijn eerste voetstappen in de Nederlandse televisiebranche gezet.
Translate
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands