GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Benjamin Werndl wint Wereldbeker Salzburg

De Duitse Benjamin Werndl won deze middag de CDI-W Grand Prix Freestyle in het Oostenrijkse Salzburg met zijn 14-jarige Damon Hill- nakomeling Daily Mirror. Zijn score van 80.790% was voldoende om de nummer twee, de Zweed Patrik Kittel met Delatio, op achterstand te houden. Ook plek drie werd bezet door een Duitse, ditmaal Dorothee Schneider met Faustus. 

Werndl werd door drie van de vijf juryleden op de eerste plaats gezet. Alle juryleden gaven hem ruim 81%, alleen zat één jurylid op 78%. Zo kreeg hij achten voor zijn eners, de uitgestrekte

FEI World Cup™ Dressage Salzburg second placed was Patrik Kittel SWE riding Delatio
Photo FEI/ Lukasz Kowalski

oefeningen en het appuyeren. Voor het artistieke gedeelte ontving hij meerdere negens, die hij tevens ook voor de stap kreeg. Een knappe prestatie van de ruiter uit het Duitse Auberhausen, die zijn zus deze week in het Zwitserse Geneva de 5* Grand Prix en kür op muziek zag winnen. Een dubbel feest voor de familie Werndl deze week. Benjamin Werndl werd nauw gevolgd door de Zweedse topruiter Patrik Kittel met de zwarte hengst Delatio. Kittel volgde met 80.010% waarbij vooral de piaffe en passage als hoogtepunten van zijn proef konden worden genoemd. Hoewel Kittel nog maar voor kort een combinatie vormt met dit paard, heeft al de smaak goed weten te pakken.

FEI World Cup™ Dressage Salzburg third placed was Dorothee Schneider GER riding Faustus | Photo FEI/ Lukasz Kowalski

De Duitse Dorothee Schneider die in de Grand Prix nog goed was voor een tweede plaats, wist met haar Faustus de jury te imponeren en zette een score van 79.730% neer. Van het Nederlandse jurylid kreeg ze zelfs een score van ruim 82%. Haar jonge Faustus is een van haar opkomende talenten waarmee ze hoopt door te breken voor het Duitse team.

De vierde plaats was voor de Australische Kristy Oatley die een nieuw persoonlijk record neerzette. Dit is niet alleen een record voor haarzelf, maar ook een nationaal Australisch record. Na haar fenomenale rit op de Wereldruiterspelen dit jaar in de Grand Prix Special liet ze opnieuw zien dat ze bij de wereldtop hoort. Met haar expressieve Du Soleil kwam ze akelig dichtbij de 80%, maar moest met 79.330% genoegen nemen waarmee ze de Duitse Fabiënne Lütkemeier-Müller met 79.300% naar een vijfde plek verwees.

De beste Nederlander in deze rubriek was Thamar Zweistra die haar toppaard Hexagon’s Double Dutch zadelde. Zij kreeg 74.565% en beklom daarmee de achtste plaats. Tosca Visser-van der Meulen werd met haar Asther de Jeu negende een kreeg 72.820%, op de klanken van haar vrolijke muziek. De derde Nederlandse amazone was Margo Timermans de met haar Catch Me net boven de 70% uitkwam en twaalfde werd met 70.655%.

De Grand Prix en de Grand Prix Freestyle werd gejureerd door voorzitter Thomas Lang (AUT), Evi Eisenhardt (GER), Mariëtte Sanders- van Gansewinkel (NED), Janet Lee Foy (USA) en Irina Maknami (RUS). Vier van de vijf juryleden zullen volgend jaar tijdens de Europese Kampioenschappen in Rotterdam opereren. De wedstrijd in Salzburg was de vijfde kwalificatie wedstrijd voor de wereldbeker finale. In het klassement gaat Benjamin Werndl ook aan de leiding met 65 punten voor de finale, hij staat gelijk met Dorothee Schneider die ook 65 punten heeft. De Franse Morgan Barbançon-Mestre werd vandaag zevende, maar staat derde in het klassement. Isabell Werth is titelverdediger en heeft zich al geplaatst voor de finale. De beste Nederlander in het klassement is Tosca Visser.

De volgende wereldbeker wedstrijd zal in het Britse London zijn. De London Olympia Horse Show is van 17 tot en met 23 december waarbij er opnieuw punten te verdienen zijn. Daarna volgt de kerstwedstrijd in Mechelen met daarna Amsterdam, Neumünster en ‘s-Hertogenbosch. De finale is in Göteborg van 3 tot en met 7 april.

Het resultaat van de CDI-W Grand Prix Freestyle is hier te vinden.

Bron: GOMES Media

Foto’s:  © FEI/Lukasz Kowalski

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over. Hij studeert mediamanagement en heeft daarvoor inmiddels zijn eerste voetstappen in de Nederlandse televisiebranche gezet.
Translate
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands