GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Desperados FRH keert terug in Frankfurt

De Duitse tophengst Desperados FRH keert deze week terug in de ring samen met zijn amazone Kristina Bröring-Sprehe. Wegens blessureleed kwam de hengst dit seizoen niet aan start en zaten ze niet in het Duitse team voor Tryon. Hun laatste wedstrijd was april in het Duitse Hagen waar ze zowel de Grand Prix als de Grand Prix Freestyle wonnen.

Desperados FRH is een van Duits meest succesvolle dressuurpaarden en is bij fokkers een geliefde hengst. In 2012 nam Bröring-Sprehe deel aan de Olympische Spelen in London waar ze teamzilver wonnen, hun eerste grote kampioenschap. In 2013 werd het teamgoud veroverd op de Europese Kampioenschappen in het Deense Herning. In 2014 wonnen ze tijdens de Wereldruiterspelen opnieuw teamgoud en wisten ze individueel een bronzen medaille te winnen in de Grand Prix Special. In 2015 won het Duitse team brons maar wist de combinatie individueel tweemaal zilver te winnen en versloeg bijna het Britse duo Dujardin/Valegro. Tijdens de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro is 2016 werd er teamgoud gewonnen en wonnen ze individueel brons. 

Op de Europese Kampioenschappen in Göteborg vorig jaar was het Duitse topduo ook al afwezig vanwege dezelfde redenen en kwamen ze het hele jaar 2017 internationaal niet aan start. In maart dit jaar keerden ze terug tijdens het CDI4* Dortmund waar ze de Grand Prix als de Grand Prix Special wonnen met 79%. In Hagen, een maand later, wonnen ze opnieuw en noteerde ze 83% in de kür op muziek. Daarna bleef het stil en moesten ze zich voor het CHIO Aachen terugtrekken. Uiteindelijk werd bekend dat Desperados te kampen kreeg met een nieuwe blessure en hij niet in aanmerking voor Tryon zal komen.

Nu staat de combinatie Kristina Bröring-Sprehe/Desperados FRH op de deelnemerslijst voor het CDI4* Frankfurt dat vrijdag van start gaat.  Andere combinaties die aan start komen zijn onder andere Isabell Werth met Don Johnson FRH, Jessica von Bredow-Werndl met Zaïre-E en de Nederlander Jean-Rene Luijmes met Aswin.

Bron: GOMES Media

Foto: Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over. Hij studeert mediamanagement en heeft daarvoor inmiddels zijn eerste voetstappen in de Nederlandse televisiebranche gezet.
Translate
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands