GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Minderhoud wint pilot ‘verkorte Grand Prix’ in London

Hans-Peter Minderhoud won gisteravond de CDI-W Grand Prix tijdens de London Olympia Horse Show met zijn Glock’s Dream Boy N.O.P. en zette een score neer van 73.895%. Deze Grand Prix was tevens erg nieuw voor iedereen aangezien dit de pilot was voor de verkorte Grand Prix. Hoewel het even wennen was, genoot het publiek van een zinderende avond.

In de Olympia Hal in de dure Londense buurt Kensington kwamen gisteravond twaalf ruiters en amazones aan start in deze Wereldbeker Grand Prix. Nadat Dujardin haar Mount St John Freestyle moest afmelden en ook Edward Gal de wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan, stonden er alsnog een hoop goede namen voor een goede rubriek. Charlotte Dujardin zadelde het paard van haar trainer Carl Hester. Met Hawtins Delicato trapte ze af in deze Short Grand Prix en kreeg op een paar fouten na een score van 73.026% wat haar uiteindelijk een tweede plaats opleverde. 

Hans-Peter Minderhoud reed zijn Glock’s Dream Boy naar een prachtige proef met alleen een misser in de wisselserie om de twee. Hoewel het een spannende arena is voor de paarden hield Dream Boy zich goed staande en excelleerde in expressieve drafoefeningen, prachtige pirouettes en een sterk piaffe en passage tour. Minderhoud was dan ook zeer tevreden met zijn score, zo liet hij direct na zijn proef weten. Alle ruiters werden namelijk direct na hun proef kort geïnterviewd over hun proef. Dit is onderdeel van de nieuwe proef om het publiek er meer bij te betrekken.

De Duitse ruiter in opkomst, Frederic Wandres, werd met zijn Duke of Britain derde. Ook hij kreeg te maken met wat spanning en kleine foutjes. Met 72.632% sloot hij de top drie af. Het Deense jurylid plaatste hem op een eerste plaats. 

De rubriek werd gejureerd door vijf gerenommeerde 5* juryleden. De Duitse Katrina Wüst was tijdens de Grand Prix juryvoorzitter en is onder meer erg betrokken geweest bij deze pilot.  Wüst werd vergezeld door de Brit Stephen Clarke, de Deen Hans-Christian Matthiesen, de Brit Andrew Ralph Gardner en de Mexicaanse Maribel Alonso de Quinzanos. Alle juryleden verklaarde de pilot tot geslaagd en zal nu verder worden onderzocht en ontwikkeld door de FEI en de werkcommissie. 

Vanavond zal de Olympia Hal opnieuw volzitten voor de CDI-W Grand Prix Freestyle waarbij er opnieuw Wereldbekerpunten te verdienen zijn.

Bekijk hier het resultaat van de CDI-W Grand Prix en bekijk hier de startlijst voor vanavond. 

Bron: GOMES Media

Archieffoto: Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over. Hij studeert mediamanagement en heeft daarvoor inmiddels zijn eerste voetstappen in de Nederlandse televisiebranche gezet.
Translate
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands