GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Ghislain Fouarge ‘met pensioen’ als FEI jurylid

Het Nederlands 5* Olympisch jurylid Ghislain Fouarge treedt per 1 januari 2019 af als FEI ‘O’-jurylid vanwege het bereiken van de maximale leeftijdsgrens voor internationale juryleden bij de FEI. Fouarge is een van ’s werelds meest gerenommeerde jurylid binnen de internationale dressuur geschiedenis.

De FEI heeft een leeftijdsgrens voor internationale juryleden. Voor 2*, 3* en 4* juryleden geld een maximum leeftijd van 70 jaar en voor 5* juryleden een maximum van 72 jaar. Nadat Fouarge deze grens bereikt heeft moet hij daarom aftreden als internationaal FEI 5* jurylid. Hij blijft nog wel actief als steward en als opleidings- directeur voor nieuwe internationale juryleden. Hij zat in het jurypanel voor de Wereldruiterspelen in 2006 en 2010, was voorzitter op het EK Dressuur in 2011 en jureerde de Olympische Spelen in Beijing 2008. Daarnaast heeft hij meer dan 50 jaar juryervaring. Wel blijft hij actief als nationaal jurylid omdat de KNHS geen leeftijdsregel hanteert.

Ghislain Fouarge is niet het enige jurylid dat afstand moet nemen van zijn status. Zo moet ook het Australische 5* jurylid Mary Seefried stoppen en verliest Amerika zelfs twee 5* juryleden. Dit betreft Gary Rockwell en Anne Gribbons. Alle vier zijn groot gerespecteerde juryleden binnen de sport.

Verder moeten ook enkele 3* en 4* juryleden afscheid nemen wegens de leeftijdslimiet. Het Duitse jurylid Peter Engel, de Pool Waclaw Pruchnieuwicz, de Amerikaanse Loïs Yukins en de Fransman Jean-Pierre Tuloup gaan ook met ‘penisoen.

Binnen de officials bij de FEI is er op dit moment een grote discussie gaande. Velen pleiten voor het afschaffen van de leeftijdsgrens aangezien het te maken zou hebben met leeftijdsdiscriminatie. Zo lieten enkele juryleden zich uitspreken over het tekort aan ervaren 5* juryleden die hard nodig zijn en blijven en dat hier een ander beleid op moet worden gevoerd. ‘De FEI verliest hier juryleden die alle kennis, kunde en jarenlange ervaring hebben’, zo liet een inmiddels gepensioneerd 5* jurylid weten aan GOMES.

Bron: GOMES Media

Foto: Ghislain Fouarge (NED) tijdens het CDI Aachen 2018.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate