GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Nederlands feest in Mechelse Nekkerhal

De Nederlanders hebben vandaag de eer hoog gehouden in het Belgische Mechelen, het welbekende evenement tussen kerst en oud-en-nieuw. Terwijl Joyce Heuitink unaniem de zege in de Lichte Tour opeiste, won Hans-Peter Minderhoud opnieuw de Wereldbeker Grand Prix.

Vanochtend werd de CDI-W Prix st. George verreden met een 15 tal combinaties. Joyce Heuitink won al eerder tijdens het CDI3* in Exloo alle drie de internationale proeven en wist ook nu weer de jury te imponeren. Met haar gitzwarte Gaudi Vita noteerde ze een score van 74.500%. Het Franse jurylid beloonde haar zelfs met 76.324% en liet daarmee de nummer twee, de Belg Thibault Vandenberghe met Santiago Song op een ruime achterstand. Hij zag 71.176% op het scorebord verschijnen. De Belgische Jorinde Verwimp werd derde met 70.441%.

Andere Nederlanders in deze internationale Lichte Tour rubriek waren Danielle Heijkoop en Christianne Goes. Heijkoop zadelde haar Damirez en werd zevende met 64.706%. Een flinke tegenvaller voor Christianne Goes en haar Accountancy Belissimo, die veel moeite had met de indrukwekkende arena. Zij sloot de rij met 51.559%.

Joyce Heuitink en Gaudi Vita tijdens Ermelo YH 2018. | © Koen Gomes

Opvallende debutanten in deze Prix st. George waren onder andere de Colombiaan Rodrigo Laserna die zijn internationale debuut maakte en de Zuid-Afrikaanse Gretha Ferreira. Laserna traint bij Academy Bartels in Hooge Mierde en scoorde 64.265% waarmee hij zijn land op de kaart zet in de dressuur. Gretha Ferreira kwam met haar Zidane in de ring en heeft een lange weg afgelegd met de imponerende ruin. Het was voor de Zack-nakomeling zijn debuut op het internationale toneel waarbij er nog een hoopvolle toekomst op hem wacht.

Minderhoud wint na Londen opnieuw

De Wereldbeker dressuur is na zeven jaar terug in de Nekkerhal. Met een druk bezette Grand Prix van achttien combinaties was het een mooie afsluiting van 2018. Na de winst in de short Grand Prix tijdens de Olympia Olympia Horse Show, maakte Hans-Peter Minderhoud de verwachting opnieuw waar. Hij wist met Glock’s Dream Boy nog nooit zo’n hoog percentage neer te zetten. 75.870% was voldoende voor de overwinning. Hiermee hield hij de Duitse Helen Langehanenberg met Damsey FRH op nipte achterstand. Zij liet 75.717% noteren. De Zweedse Therese Nilshagen werd derde met haar expressieve Dante Weltino OLD en noteerde 74.783%.

Minderhoud scoorde hoog op de uitgestrekte oefeningen. Ook de piaffe en passage kwamen erg goed uit de verf , evenals de kaarsrechte series om de twee en om de pas en de klein gedraaide pirouettes.

Madeleine Witte-Vrees kreeg helaas te maken met fouten. Haar score bleef hangen op 69.804% waarbij ze zich alsnog in de top 8 wist te plaatsen. Patrick van der Meer werd met zijn Zippo als derde Nederlander elfde met 68.587% waarbij ook hij te maken kreeg met kleine storingen.

De rubriek werd gejureerd door Francis Verbeek (NED), Freddy Leyman (BEL), Jacques van Daele (BEL), Clive Halsall (GBR) en voorzitter van de jury van vandaag; Isabelle Judet (FRA). Morgen word de CDI-W Intermediaite I en de CDI-W Intermediaite I Freestyle verreden, evenals de afsluitende Wereldbeker Grand Prix Freestyle. Startlijsten en uitslagen zijn hier te vinden.

Bron: GOMES Media

Archieffoto’s: Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over. Hij studeert mediamanagement en heeft daarvoor inmiddels zijn eerste voetstappen in de Nederlandse televisiebranche gezet.
Translate
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands