GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Hans-Peter Minderhoud wint Wereldbeker Mechelen

Na de winst in de CDI-W Grand Prix wist Hans-Peter Minderhoud vandaag opnieuw met de eer er vandoor te gaan en zag met zijn Dream Boy een persoonlijk record op het scorebord verschijnen. Alleen met Glock’s Flirt wist hij hoger te scoren. Hij scoorde 83.665% en voldoende voor de overwinning.

Hans-Peter Minderhoud ging als laatste van start in de kür op muziek. Voorzitter van de jury was de Belg Jacques van Daele. Hij werd vergezeld door Isabelle Judet (FRA), Clive Halsall (GBR), Freddy Leyman (BEL) en Francis Verbeek- van Rooy (NED). Drie van de vijf juryleden zagen Minderhoud als beste combinatie, terwijl Judet en Halsall juist de Duitse Helen Langehanberg als winnaar zagen. Nu moest de Duitse genoegen nemen met een tweede plaats. Zij wist met Damsey FRH een score van 82.880% neer te zetten. De Portugese Maria Caetano scoorde een Portugees nationaal record en wist als derde combinatie eveneens boven de 80% uit te komen. 80.160% was het resultaat en was daarmee ook de eerste Portugese combinatie ooit die boven de 80% wist uit te komen. De Zweedse Therese Nilshagen was de vierde en laatste combinatie boven de 80%. Zij kwam uit op een score van 80.040% met haar Dante Weltino OLD.

Hans-Peter Minderhoud wist in de Grand Prix al iedereen achter zich te houden, maar wist ook in de Freestyle te beste te blijven. Met een strak gereden kür zonder enige fouten trakteerde hij het publiek om kaarsrechte wisselseries en kleine pirouettes. Alleen in de serie om de twee zat een hakkeltje. De draf appuyementen en de uitgestrekte gangen waren spectaculair. Glock’s Dream Boy stond er scherp aan en liet zich niet gek maken door de drukke omgeving. Hij wist zelfs op het artistieke gedeelte in de 90% te scoren.

FEI World Cup™ Dressage Mechelen BEL. Hans Peter Minderhoud NED riding Glock’s Dream Boy N.O.P. Photo FEI/Dirk Caremans

Helen Langehanenberg heeft de smaak helemaal te pakken met haar Damsey FRH. Dit jaar was ze reserve voor het Duitse team in Tryon maar liet in onder andere Stockholm al weten zich echt te kunnen voegen tot de besten. Ook zij kwam zonder fouten de ring uit en wist eveneens artistiek hoog te scoren. De piaffe en passage zijn ware hoogtepunten van dit paard, wat ook duidelijk terug komt in de kür. Terwijl Halsall haar beoordeelde met 84.075%, kwam Leyman tot een score van 81.900%. Zowel Judet als Halsall zagen haar winnen. Ook Van Daele zag bijna veen verschil in de proeven tussen Minderhoud en Langehanenberg. Bij hem zat het verschil op iets meer dan een honderdste procent.

De Portugese Maria Caetano was de grootste verrassing van de dag. Ze zit in de lift met haar Coroado. De 11-jarige Lusitano hengst is een prachtige verschijning in de ring en heeft een opmerkelijk talent voor piaffe en passage. Een verschil vergeleken met andere Spaanse en Portugese paarden. De kür toonde veel levendigheid met vrolijke muziek. Het beeld is vriendelijk en de oefeningen worden met hoogstaande kwaliteit uitgevoerd. Een verdiende derde plaats en een prachtig record dat de Portugese boeken ingaat.

FEI World Cup™ Dressage Mechelen BEL Maria Caetano POR riding Coroado Vlaanderens Kerstjumping – Memorial Eric Wauters – Mechelen 2018 Photo FEI/ Hippo Foto – Dirk Caremans 29/12/2018

Madeleine Witte-Vrees en Patrick van der Meer waren de andere twee Nederlanders die vandaag meestreden in Mechelen. Madeleine wist na een mindere Grand Prix vandaag zesde te worden en zag net geen 77% verschijnen. Patrick van der Meer zadelde zijn ervaren Zippo en mocht zich tevreden stellen met 72.580% en een dertiende plaats.

Voor Mechelen was het na zeven jaar weer een thuiskomst voor de Wereldbeker Dressuur. Voor de laatste keer in 2011 won ook een Nederlandse, Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival. Daarna werd Mechelen van de kalender gehaald, maar keerde dit jaar weer terug. Mechelen was tevens de laatste wedstrijd voor dit jaar. De volgende Wereldbekerwedstrijd zal plaats vinden in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Ook hier zullen de kaarten weer geschud worden.

Klik hier voor de uitslag van de CDI-W Grand Prix Freestyle. En klik hier voor de huidige tussenstand voor de Western European League, dat moet blijken wie zich zullen plaatsen voor de uiteindelijke finale in Göteborg.

Bron: GOMES Media

Foto’s: FEI/Dirk Caremans

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over. Hij studeert mediamanagement en heeft daarvoor inmiddels zijn eerste voetstappen in de Nederlandse televisiebranche gezet.
Translate
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands