GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Moskou organiseert speciale Olympische kwalificatiewedstrijd

De Federation Equestre Internationale (FEI) heeft Moskou aangewezen als organisator voor een speciale Olympische kwalificatiewedstrijd. Tijdens de speciale kwalificatie kan er een team zich kwalificeren voor de Spelen en worden er individuele tickets verdeeld voor Tokio 2020.

De FEI ontworpen kwalificatiewedstrijd staat nog niet officieel genoteerd op de FEI kalender maar is wel toegekend aan de Russische hoofdstad. De wedstrijd zal van 18 tot en met 23 juni 2019 worden georganiseerd op het Maxima Equestrian Park, die al diverse andere internationale wedstrijd organiseert.

De kwalificatie zal zich alleen richten op groep C. Alle landen zijn namelijk onderverdeeld in verschillende groepen en van daaruit kunnen ruiters zich per groep zich kwalificeren. Zo zullen er ook twee andere speciale kwalificaties worden georganiseerd door de FEI, dit voor groep F en G. De Wereldruiterspelen in Tryon was de eerste kwalificatiewedstrijd voor Tokio waarbij Nederland zich als team kwalificeerde. Het Europees Kampioenschap in Rotterdam zal voor groep A en B een kwalificatie zijn. De Pan-American Games in de Peruaanse hoofdstad Lima zal gelden als speciale kwalificatie voor de groepen D en E.

De kwalificatiewedstrijd in Moskou zal natuurlijk worden gehouden op Grand Prix niveau en zal naar verluidt op een CDI2* worden gereden. In onderstaande tabel kun je zien hoe de landen zijn verdeeld. Niet alle landen hebben ook Grand Prix combinaties. Dit betekend dat alleen ruiters uit Rusland zelf, Oekraïne, Armenië, Wit-Rusland, Cyprus, Tsjechië, Estland, Georgië, Griekenland, Hongarije, Israël, Polen, Slowakije, Slovenië en Letland met combinaties aan start mogen komen. Mochten er ruiters uit de andere landen met een Grand Prix combinatie aan start verschijnen, zullen ook zij gaan strijden voor de felbegeerde ticket naar de Japanse hoofdstad.

De groepenlijst waarin alle landen zijn onderverdeeld | ©FEI

Bron: GOMES Media

Kopfoto: Jiochanna-Androniki Kordatzaki (GRE) uit groep C is een van de kanshebbers op de ‘Tokio-ticket’. | © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over. Hij studeert mediamanagement en heeft daarvoor inmiddels zijn eerste voetstappen in de Nederlandse televisiebranche gezet.
Translate
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands