GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Wereldwijde top komt opnieuw samen in Wellington

De winter is in volle gang en de feestdagen zijn achter de rug. Maar het echte feest moet in Wellington nog beginnen. Deze week gaat hier namelijk het wereldse spektakel van start, het Gobal Dressage Festival. Drie maanden lang dressuur en springen op het allerhoogste niveau.

Aan de oostkust van de Amerikaanse staat Florida ligt Wellington. Een begrip voor iedereen in de paardenwereld. De ruiters die zich hier hebben gestationeerd zitten allang weer op hun stek en genieten van het fantastische weer. De organisatie heeft zich klaar gemaakt voor een nieuw seizoen, drie maanden lang. Editie 0 vond afgelopen weekend al plaats met de Kick-Off, een nationale wedstrijd.

Deze week begint het GDF met de eerste CDI-W wereldbeker dressuur. Daarnaast is er een CDI3*, een CDI1*, een CDIYH, een CDIAm en de jeugdrubrieken. Laura Graves zal terugkeren in de ring met haar Verdades. Ook Tinne Vilhelmson-Silfvén staat genoteerd met haar vertrouwde Don Auriello. De Canadese Brittany Fraser zal met haar elegante All In het opnemen tegen deze toppers. En zo zijn de deelnemerslijsten de komende drie maanden volledig gevuld met de wereldwijde top.

Waarom word Wellington dan opnieuw een succesvol seizoen? Dit komt omdat de Olympische Spelen in het vooruitzicht liggen en iedereen zich daarvoor natuurlijk wil kwalificeren. Het Europees Kampioenschap in Rotterdam is daar later in het jaar een kwalificatie- meetpunt voor. Maar voor de Amerikanen zijn de Pan-American Games in de Peruaanse hoofdstad Lima een belangrijk selectiepunt. Ook voor andere Noord- en Zuid-Amerikaanse landen is dit heel belangrijk. Na eerdere berichtgeving over Zuid-Amerikaanse landen die voor het eerst een internationale wedstrijd organiseren ter voorbereiding voor de Pan-Am, is dus ook Wellington erg belangrijk voor de ruiters die zich willen kwalificeren.

Alexandra Domiguez Thomas is bijvoorbeeld een van die deelnemers uit Midden-Amerika. Zij maakt volgende week haar opwachting in de Grand Prix als tweede internationale Grand Prix amazone ooit voor Guatemala. Ook de Colombiaan Marco Bernal is weer in Wellington te vinden en zal met zijn Germany tevens uitkomen in de Grand Prix. En zo zullen de lijsten komende maanden goed gevuld worden met ook minder ontwikkelde paardensportlanden die door middel van Wellington grote sprongen kunnen maken. De uiteindelijke bedoeling is natuurlijk de ‘Tokio-ticket’.

Meer informatie over de eerste editie van het GDF is hier te vinden, met daarbij de behorende deelnemerslijsten.


Bron: GOMES Media

Foto: Laura Gaves en Verdades tijdens de GDF in Wellington 2018 | © Lily Forado – www.LilyForado.com

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over. Hij studeert mediamanagement en heeft daarvoor inmiddels zijn eerste voetstappen in de Nederlandse televisiebranche gezet.
Translate
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands