GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Nieuwe dressuur bondscoaches bij de KNHS

De KNHS heeft vandaag de drie nieuwe bondscoaches bekend gemaakt die de taken op zich zullen nemen om de verschillende dressuurgroepen te coachen, waaronder de senioren. Alex van Silfhout, vader van Diederik van Silfhout en oud bondscoach bij de jeugd, zal vanaf nu de taken als bondscoach voor het Olympisch- en B-Kader op zich nemen. Daarnaast zijn ook Monique Peutz-Vegter en Imke Schellekens-Bartels aangewezen.

Nadat Rien van der Schaft afstand nam van zijn positie als bondscoach dressuur, duurde het even voordat het gat gevuld werd. Hij liet vlak voor de Wereldruiterspelen in Tryon weten niet meer deze functie te kunnen vervullen. Alex van Silfhout zal vanaf nu deze taken op zich nemen. Hij zal het Nederlandse team dit jaar naar een podiumplek moeten helpen op het Europees Kampioenschap in Rotterdam. Daarnaast zal hij dit door moeten zetten naar de Olympische Spelen in Tokio 2020. Van Silfhout was hiervoor bondscoach voor de Junioren, Young Riders en U25. Ook schitterde hij voor het Nederlands team op meerdere landenwedstrijden en was op weg naar de Spelen in Hong Kong 2008 met zijn Nimbly. Daarna werd het stiller rondom zijn wedstrijdcarrière, maar maakt inmiddels weer furore met Zep in de internationale Grand Prix. Ook is hij vader van de Nederlandse topruiter Diederik van Silfhout.

Monique Peutz-Vegter zal ook een functie opschuiven. Zij was hiervoor bondscoach bij de Children en de pony’s en zal nu de taken als bondscoach op zich nemen bij de Junioren, Young Riders en U25, die voorheen door Van Silfhout werden uitgevoerd. Monique Peutz is een vakvrouw in de paardensport en is al lange tijd een gerenommeerd internationaal 4* jurylid. Zij is tevens een van de juryleden die kans maakt op een Olympische status als jurylid.

Imke Schellekens-Bartels is nieuw als bondscoach. Ze heeft bijna geen introductie meer nodig. Ze nam deel aan twee Olympische Spelen in Athene en Hong Kong en was meereizende reserve voor London. Ook zat ze in het gouden team tijdens de Wereldruiterspelen in Lexington KY in 2010, als ook de Wereldruiterspelen in 2006. Verder zat ze in het gouden team tijdens de Europese Kampioenschappen in Turijn 2007, waar ze tevens tweemaal individueel brons won. Ook in 2009 zat ze in het gouden EK team met haar Sunrise. Haar moeder Tineke was voorheen bondscoach bij de jeugd. Imke zelf traint diverse internationale ruiters en amazones op het hoogste niveau en leidt het bekende Academy Bartels.

Bron: KNHS/GOMES Media

Foto: Alex van Silfhout | © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over. Hij studeert mediamanagement en heeft daarvoor inmiddels zijn eerste voetstappen in de Nederlandse televisiebranche gezet.
Translate
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands