GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Zuid-Afrika laat internationale wedstrijden schieten

De Zuid-Afrikaanse paardensportfederatie heeft laten weten dat er dit jaar geen internationale wedstrijden zullen worden georganiseerd. De organisatoren Tessa en Johan Roodt nemen dit jaar een pauze betreft het organiseren. De wedstrijden werden georganiseerd op het wedstrijdcomplex Hollyberry Hall in Midrand.

Zuid-Afrika heeft de afgelopen jaren grote stappen gemaakt in de paardensport. De internationale wedstrijden in Midrand waren daar een groot onderdeel van. Zo konden jonge ruiters aan start komen in de Junioren en Young Riders rubrieken en waren de internationale Lichte Tour rubrieken altijd goed gevuld. Er stonden dit jaar twee internationale wedstrijden uitgeschreven bij de FEI, een CDI2* in mei en een CDI2* in oktober.

Johan en Tessa Roodt organiseren al jaren internationale wedstrijden in Midrand, voornamelijk CDI2* wedstrijden met Lichte Tour en Grand Prix. Dit trok niet alleen ruiters uit Zuid-Afrika zelf, maar ook vanuit Zimbabwe, Botswana, Zwitserland, Groot-Brittannië en Denemarken. De organisatoren rijden zelf ook internationaal en namen meerdere malen deel aan hun eigen georganiseerde concours. Ze willen nu een pauze nemen met het organiseren van de internationale wedstrijden op Hollyberry Hall en willen zich dit jaar focussen op hun eigen paarden.

De Zuid-Afrikaanse federatie bedankt hen op hun website en ziet de wedstrijden in 2020 graag weer op de kalender. De FEI World Dressage Challenges gaan wel door, evenals de Zuid-Afrikaanse Kampioenschappen in september/oktober dit jaar. Dit Kampioenschap geldt als observatiewedstrijd voor de Olympisch Spelen voor de Zuid-Afrikaanse dressuurequipe.


Bron: Dressage SA/GOMES Media

Foto: Hollyberry Hall

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over. Hij studeert mediamanagement en heeft daarvoor inmiddels zijn eerste voetstappen in de Nederlandse televisiebranche gezet.
Translate
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands