GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Nederlands succes in Wellington; van Cuyk wint Prix st. George

Hoewel Nederland internationaal niet vertegenwoordigd wordt in het Amerikaanse Wellington, is er toch nationaal succes. Tijdens de officiële eerste week van het Global Dressage Festival won Suzanne van Cuyk de Prix st. George met haar Fygaro terwijl Leida Collins-Strijk tweede werd.

De Nederlandse dressuuramazone Suzanne van Cuyk was uiterst succesvol bij de jeugd en nam deel aan meerdere Europese Jeugdkampioenschappen. In Lipica 1993 werden er medailles veroverd. Twintig jaar geleden verliet ze Nederland en emigreerde ze naar de Verenigde Staten. Hier zette ze haar ruitercarrière voor en kwam meerdere malen internationaal aan start. Daarna werd het rustig rond haar en kwam ze alleen nog nationaal aan start. Met Fygaro komt ze al geruime tijd uit in de Lichte Tour op nationaal niveau, tot internationale starts is het nooit gekomen. Gister won ze de Prix st. George met een bijzonder hoge score van 72.572%. De twee juryleden waren het eens over haar score, waarbij er een klein verschil ontstond van ruim 0,400%.

Leida Collins-Strijk is een bekend gezicht in Wellington. Al jaren keert ze met haar team richting de staat Florida, waar ze gevestigd zijn met een dressuurstal. Collins-Strijk zadelde de Hannoveraanse Romy. De merrie is in eigendom van de Amerikaanse Arlene Page. De combinatie werd tweede achter van Cuyk en kwam met 72.426% gevaarlijk in de buurt van haar landgenote. Haar score kende wel een flink verschil. Terwijl het ene jurylid op 70% bleef hangen, zag de ander er 74% in. Ook kwam Collins-Strijk aan start in de USEF Fourth Level (gelijk aan ZZ-Zwaar in Nederland) met Edy Rava en wist deze proef te winnen. Daarnaast werd ze tweede met Floris in de USEF Third Level proef (gelijk aan Z2 in Nederland).

Of beide amazones komend seizoen nog internationaal aan start komen is niet bekend.

Klik hier voor alle nationale resultaten in Wellington.


Bron: GOMES Media

Foto: Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over. Hij studeert mediamanagement en heeft daarvoor inmiddels zijn eerste voetstappen in de Nederlandse televisiebranche gezet.
Translate
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands