GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Jumping Amsterdam haalt absolute top binnen

Volgende week is het zover; Jumping Amsterdam. Het bekende jarenoude internationale concours in de RAI van Amsterdam mag ook dit jaar de crème de la crème van de dressuur (én springen) verwachten. Met de feestelijke Diamond editie wordt het spektakel grootser dan ooit.

Jumping Amsterdam is voor veel ruiters altijd een vaste prik op de agenda. De wedstrijd is voor de dressuurruiters een belangrijke Wereldbeker wedstrijd met oog op de finale. Veel ruiters weten de RAI dan ook goed te vinden, evenals het publiek dat ieder jaar massaal toestroomt. Dit jaar mag Jumping Amsterdam zich voegen in het rijtje van Wereldbekerwedstrijden bij het springen, net zoals bij de dressuur. Nu het niveau in het springen is verhoogd van 4* naar 5*, komen er vijf ruiters uit de top tien van de wereldranglijst. Daniel Deusser (GER) en Philip Guerdat (SUI) zijn publiekstrekkers. Natuurlijk komen ook ruiters van eigen bodem naar de RAI, waaronder boegbeeld Jeroen Dubbeldam en winnaar van vorig jaar; Marc Houtzager.

Bij de dressuur komen er een aantal interessante ruiters. De Duitse topamazone en recent wereldkampioen Isabell Werth is er ieder jaar bij en komt dit jaar wederom met haar Weihegold OLD. Net zoals vorig jaar zijn ook Helen Langehanenberg (GER), Patrik Kittel (SWE) en Daniel Bachman Andersen (DEN) weer van de partij. Onze eigen ruiters proberen het de concurrentie zo moeilijk mogelijk te maken. Het volledige ‘Tryon-team’ komt aan start, evenals Adelinde Cornelissen die haar rentree maakt met Aqiedo. Nieuwkomers zijn Dorothee Schneider (GER) en Victoria Max-Theurer (AUT) in Amsterdam. Beide amazones hebben een flinke staat van dienst maar waren nog dan toe weinig te zien op de Nederlandse internationale wedstrijden. Je ziet ze volgende week in Amsterdam.

Benieuwd wie er nog meer aan start komen? Zie dan hier de deelnemerslijsten voor het springen en dressuur.


Bron: GOMES Media

Foto: GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate