GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Mikala Münter - My Lady DEN - CHIO Aachen 2014 | ©Koen Gomes
Nieuws

Mikala Münter eerste keer internationaal voor de USA

Dressuuramazone Mikala Münter maakt deze week haar rentree in de internationale ring en zal dit voor het eerst doen onder de Amerikaanse vlag. Voorheen kwam de amazone uit voor haar geboorteland Denemarken.

Lange tijd kwam de amazone succesvol uit voor Denemarken en vertegenwoordigde haar land op de Wereldruiterspelen in Caen 2014 en de Europese Kampioenschappen in Aachen 2015. Al lange tijd woont ze in de Amerikaanse staat Florida en is een vast gezicht in Wellington, de plaats waar ze woont en haar stal runt. Deze week zal ze in de CDI1* Lichte Tour aan start komen tijdens de tweede week van het Global Dressage Festival. Vorige week kwam ze nationaal al aan start in Wellington. Ze zal met Salsa Hit de ring betreden.

Münter is niet de eerste Deense die voor de Verenigde Staten kiest. Ook collegaruiter Lars Petersen kreeg vorig jaar groen licht om voor de verenigde Staten uit te komen. Ook hij vertegenwoordigde Denemarken op grote kampioenschappen, waaronder de Olympische Spelen. Hij was tevens teamgenoot van Münter op de Wereldruiterspelen in Caen 2014. Ook Petersen is al lange tijd woonachtig in Amerika en runt een dressuurstal samen met zijn Amerikaanse partner Melissa Taylor.

Deze week staat er van 16 tot en met 20 januari een tweede week GDF uitgeschreven met diverse jeugdrubrieken, Amateur proeven, een CDI1* en een CDI2*.


Bron: GOMES Media

Foto: Mikala Münter met haar inmiddels gepenioneerde My Lady tijdens het CHIO Aachen in 2014 – © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate