GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Badinda Altena verkocht naar Denemarken

Het Franse toppaard Badinda Altena is verkocht. De KWPN merrie was uiterst succesvol onder de Franse ruiter Pierre Volla. Samen namen ze deel aan twee Europese Kampioenschappen en een Olympische Spelen. De Deense Charlotte Heering heeft Badinda Altena aangekocht.

‘Say hello to Queen B’ zegt Heering op haar Instagram pagina. De Deense amazone is succesvol met de eveneens 13-jarige, Bufranco. Met dit paard zat ze in het Deense team voor het CDIO Uggerhalne in 2017. Met haar andere troef Joker Selection kwam ze uit in de Lichte Tour als de Zware Tour. Haar laatste wedstrijd was met Joker Selection, tijdens het CDI3* Uggerhalne in mei vorig jaar. Met Badinda Altena hoopt ze opnieuw hoge ogen te scoren.

Badinda Altena liep in 2012 al haar eerste wedstrijd met Pierre Volla. Dit was tijdens het CDIYH Pompadour, als zes-jarige. Datzelfde jaar kwamen ze uit op het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden. In 2015 debuteerde de combinatie in Vidauban en wist meteen al 67% neer te zetten. In 2015 werden ze ook geselecteerd voor het Franse EK team in Aachen en waren ze medeverantwoordelijk voor de Franse Olympische teamticket richting Rio. Vele successen en vele internationale wedstrijden volgden. Op de Olympische Spelen wisten ze met ruim 71% dertigste te worden in de Grand Prix. Op het EK in Göteborg 2017 werden ze tweeëndertigste in de Grand Prix en kwamen ze niet in de Grand prix Special. Hun laatste wedstrijd was het CDI in Hickstead (GBR) waar ze zowel de Grand Prix als de Grand Prix Freestyle wisten te winnen met twee persoonlijke records. Uiteindelijk besloten ze niet af te reizen naar Tryon voor de Wereldruiterspelen omdat ze toen al spraken over een eventuele verkoop. Dit betekende ook voor het gehele Franse team dat Tryon geen optie meer voor hen was om af te reizen.

Charlotte Heering heeft nog geen wedstrijden gepland als kersverse combinatie.


Bron: Instagram Charlotte Heering/Dressageprod

Foto: Pierre Volla en Badinda Altena tijdens hun laatste wedstrijd in Hickstead vorig jaar. | © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate