GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

FEI lanceert Olympische ranglijst

De Internationale paardensportfederatie, de FEI, heeft op hun online database een Olympische ranglijst gelanceerd. Deze ranglijst biedt een duidelijk overzicht met de ruiters en amazones die er het beste voorstaan richting de Olympisch Spelen betreft de kwalificaties.

Het is voor de eerste keer dat de FEI dit zo duidelijk laat zien. Dit geeft en duidelijk overzicht waar je als ruiter of amazone staat richting Tokio 2020. De kwalificaties zijn namelijk van start en iedere internationale wedstrijd met een minimale CDI3* wedstrijd die een Grand Prix heeft uitgeschreven telt mee als kwalificatie. Omdat het nieuwe jaar nog maar net begonnen is en er nog niet veel wedstrijden zijn uitgeschreven, is de lijst nog aardig kaal. Met de aankomende wedstrijden zal de lijst gauw worden opgevuld met vele ruiters en amazones wereldwijd. Natuurlijk alleen combinaties die voldoen aan de kwalificatie-eis komen in de ranking terecht en strijden voor die felbegeerde Olympische ticket richting de Japanse hoofdstad.

De lijst waarin de landen zijn onderverdeeld in groepen.

De ranglijsten zijn verdeeld in acht groepen. Zes ranglijsten over alle ingedeelde groepen en continenten (groep A, groep B, groep C, groep D en E, groep F en groep G). Daarnaast is er een Olympische overall ranking met de lijst waarin iedereen die voldoet aan de kwalificatie-eis wordt opgenomen, ongeacht of je al gekwalificeerd bent. De andere lijst is speciaal voor landen die zich als team (of individueel) nog niet hebben gekwalificeerd.

In die laatst genoemde Olympische ranglijst staat de Canadese Brittany Fraser-Beaulieu bovenaan. Zij wist in Wellington haar slag te slaan met All In. Daniel Bachmann-Andersen (DEN) is de best genoteerde Europeaan, vanwege zijn succes in Amsterdam. Daarna volgen Judy Reynolds (IRL) en Isabel Cool (BEL) in de lijst, tevens vanwege hun prestaties in Amsterdam. De Amerikaanse Laura Graves schreef in Wellington beide wereldbekerwedstrijden op haar naam en staat in de overall rank op plaats nummer 1.

Kijk voor de actuele lijsten hier.


Bron: GOMES Media | Foto: GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate