GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Delatio maakt internationale rentree voor Maleisië

De zwarte Hannoveraanse hengst Delatio maakt deze maand zijn internationale rentree met zijn nieuwe Maleisische ruiter Qabil Ambak Dato’Mahamad Fathil. De combinatie zal in de CDI3* Grand Prix uitkomen op de splinternieuwe wedstrijd in het Noorse Lillestrøm.

Delatio was voorheen in eigendom van de Russische Elena Knyaginicheva en werd succesvol uitgebracht door de Brit Emile Faurie. Lange tijd stond de De Niro-nakomeling gestald op Hof Kasselmann in het Duitse Hagen en werd voordat Faurie hem reed, uitgebracht door Bianca Kasselmann Zij debuteerde de hengst op Grand Prix niveau in het Duitse Hamburg en scoorde al direct boven de 70%. Faurie debuteerde internationaal in Darmstadt-Kranichstein in de CDI4*. Na vele succesvolle wedstrijden wist hij zich te kwalificeren voor de Wereldbeker Finale in Parijs vorig jaar maar trok zich op het laatste moment terug.

Na Faurie kwam Delatio op stal bij Patrik Kittel voor de verkoop. Kittel bracht hem tweemaal internationaal uit, in Lyon en Salzburg vorig jaar. Begin dit jaar werd bekend dat de Maleisische ruiter Qabil Ambak Dato’Mahamad Fathil het paard had aangekocht met oog op de Olympische Spelen voor Tokio 2020. Ambak is geen onbekende in de paardensport en voert al jarenlang de boventoon in de Maleisische paardensport. Hij nam deel aan meerdere Asian Games, waaronder Jakarta vorig jaar. Hier wist hij een individuele zilveren medaille te winnen. De ruiter traint in Denemarken bij Dennis Fisker.

Van 20 tot 24 februari vindt in het Noorse Lillestrøm de nieuwe wedstrijd Norwegian Horse Festival plaats. De wedstrijd zal zijn intrek nemen in de grote nieuwe evenementenhal en moet het grootste paardensportevenement ooit worden in de Noorse geschiedenis. De wedstrijd zal het oude Vestfold moeten vervangen. De Noorse paardenmagnaat Kristin Andresen is een van de initiatiefnemers en tevers sponsor van het evenement. Voor meer informatie en de volledige deelnemerslijst klik hier.


Bron: GOMES Media

Foto: Emile Faurie en Delatio tijdens CDI-W Amsterdam 2018 | © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate