GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Week 6: wedstrijd highlights

Afgelopen week stonden er weer een aantal internationale wedstrijden op de kalender en waren dan ook goed gevuld met deelnemers. In de aanloop naar Tokio, is de strijd voor die felbegeerde Olympische ticket los gebarsten. Wij zetten alle wedstrijd highlights van week 6 op een rijtje.

Global Dressage Festival – Wellington (USA)

Week 5 van het Global Dressage Festival in de Amerikaanse staat Florida stond in het teken van de CDI5*, een van de hoogtepunten van het seizoen. De Canadese Brittany Fraser-Beaulieu was oppermachtig in de CDI5* Grand Prix als wel de Freestyle. Met haar Nederlands gefokte All Inn kwam ze tot scores van 71% en 76%. De Amerikaanse Adrienne Lyle wist met haar Salvino de andere CDI5* Grand Prix te winnen als wel de Special. 74.5% en 73.3% was voldoende voor beide overwinningen. Lyle wist de CDI3* (GPFS en GPS) ook te winnen met haar jonge troef Harmony’s Duval. De Amerikaanse P.J. Rizvi trok aan het langste eind in de CDI3* (GPFF en GPF) met de zeer-ervaren Dreaking Dawn. Er was ook Nederlands succes in Wellington. Leida Collins-Strijk won met Romy zowel de CDI1* Prix st. George als de Intermediaite I. Ook kwam ze aan start in de CDI3*, ditmaal met de inmiddels geruinde Fellini. Hier werd ze tiende en zevende. Andere overwinningen waren voor Kerrigan Gluch (USA) en Codi Harisson (USA) in de CDIU25, Susan Pape (GBR) in de CDI3* Medium Tour, Natalia Bacariza (ESP) in de CDIJ, Katharina Stumpf (AUT) en Jessica Howington (USA) in de CDIAm rubrieken, Quinn Iverson (USA) in de CDIY en Scarlett Hansen (CAN) in de CDIP. – (FULL RESULTS)

CDI Le Mans (FRA)

Het CDI Le Mans is altijd een vaste wedstrijdlocatie voor vele Nederlanders. Ook deze februari-editie wisten de vele ruiters het internationaal paardensportcentrum weer te vinden en waren de rubrieken goed gevuld. De CDI3* Grand Prix werd gewonnen door Nicolas Wagner met de zeer talentvolle Quarter Back Junior (LUX). Diederik van Silfhout werd in deze Grand Prix derde, maar wist de CDI3* GPS te winnen met de veel belovende Expression. De kürzege was voor Morgan Barbançon met Bolero, Marlies van Baalen werd hierin derde. De Prix st. George en de Intermediaite I werden beide op naam geschreven door Van Silfhout en Dahlhof. Danielle Heijkoop won de Intermediaite I Kür met Damirez. De Britse Claire Gallimore won de CDIU25 proeven, waarin ook Lisanne Zoutendijk in de prijzen viel. Marlies van Baalen won de Inter A proef in de CDI2* Medium Tour met Dion Johnson, tweede in de Inter B. In de CDIY werden er over de drie proeven drie verschillende Nederlanders tot winnaar verkozen. Febe van Zwambagt in de landenproef, Daphne van Peperstraten in de individuele proef en Fabienne Jongen in de kür. Sanne van der Pols viel drie keer in de prijzen bij de Junioren en won de individuele proef. Lea Bonifay (FRA) en Lucie-Anouk Baumgürtel (GER) gingen er in de andere twee proeven met de winst vandoor. Baumgürtel won tevens alle pony rubrieken. Lara van Nek (NED) won beide CDICh-A proeven met Fariska. – (FULL RESULTS)

CDI Sopot (POL)

Het Poolse Sopot organiseert net zoals Le Mans meerdere edities per jaar. Het deelnemersveld was dan wel niet volledig bezet, maar ontving toch een aantal talentvolle combinaties. Tatum Nugteren was de enige Nederlandse combinatie aanwezig in Polen. Zij viel drie keer in de prijzen en won de CDIP Freestyle. Lo Dahlquist Mörkenstam (SWE) en Janni Pursiainen (FIN) wonnen de CDIY proeven terwijl Ida Persson (SWE) alle CDIJ proeven won. Ander Zweeds succes was er voor Minna Telde die de CDI3* Grand Prix en de Specialwon met haar Isac. Märit Olofsson Nääs wist de Zweedse hegemonie af te maken in de CDI3* GPF Freestyle. Yeva Bilokrynytska (UKR) won de drie CDICh-A proeven en de amazone uit Litouwen, Sandra Sysojeva (LTU) won alle drie de CDI3* Lichte Tour proeven. – (FULL RESULTS)


Bron: GOMES Media | Foto: Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate