GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Italië doet een gooi naar Wereldruiterspelen

De FEI afgelopen week weten dat er zich meerdere kandidaten hebben aangemeld om de Wereldruiterspelen in 2022 te organiseren nadat ze het concept de het kampioenschap veranderd hebben. Tot zover lieten ze niet weten welke kandidaten zich hadden aangemeld, maar Italië meldt zich.

Tijdens de algemene vergadering van de FEI vorig jaar in het Bahreinse Manama meldde de FEI dat het huidige format van de Wereldruiterspelen gaat veranderen. Er was geen interesse om het reuze-evenement met acht disciplines ergens te laten plaatsvinden, simpelweg omdat het te duur is en het de organisatie te veel vraagt. Het nieuwe format voor de Wereldruiterspelen moet ervoor zorgen dat het Kampioenschap kan blijven bestaan en daardoor de Olympische status behouden blijft. De Wereldruiterspelen zouden volgens het nieuwe format gesplitst kunnen worden, door voor iedere discipline een apart WK te organiseren, tenzij er organisaties zijn die meerdere disciplines willen organiseren. Die laatste optie geeft de FEI als voorkeur.

De Italiaanse paardensportfederatie FISE laat vandaag op hun website weten dat ze een bid hebben ingediend voor het WK in 2022 voor de disciplines springen, dressuur, eventing, para-dressuur, voltige en reining. De locatie die Italië in gedachte heeft is het Tenuta Santa Barbara Bracciano Equestrian Park in Bracciano, zo’n 50km boven de hoofdstad Rome. Het paardensportcentrum zal de komende tijd volledig worden gerenoveerd en zal dan op evenementen wel 1000 paarden kunnen huisvesten. Het landgoed bestaat uit meer dan 180 hectare grond en zal worden voorzien van alle best mogelijke faciliteiten. De eventing zal even verderop moeten plaatsvinden op het Hippisch Centrum Ranieri Campello.


Tenuta Santa Barbara Bracciano Equestrian Park | © FISE

Italië organiseerde al eens eerder de Wereldruiterspelen. In 1998 werd het Kampioenschap in Rome georganiseerd. Nadat de Ierse hoofdstad Dublin op het laatste moment het WK cancelende, wist Rome er toch een mooi Kampioenschap van te maken. Naast Italië zijn er ook nog andere landen die een gooi doen naar de Wereldruiterspelen. Wie dat zijn is nog niet bekend. De FEI zal later met meer details naar buiten treden. Ook zal de FEI een workshop voor nationale federaties organiseren om te kijken hoe je een WK organiseert en wat er allemaal bij komt kijken.


Bron: FISE/GOMES Media

Kopfoto: World Equestrian Games Tryon General view of Dressage arena
© Photo FEI/Christophe Tanire

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over. Hij studeert mediamanagement en heeft daarvoor inmiddels zijn eerste voetstappen in de Nederlandse televisiebranche gezet.
Translate
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands