GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Barbados organiseert eerste internationale wedstrijd ooit

Als je het land ‘Barbados’ intypt op Google krijg je alleen maar tropische foto’s van adembenemende stranden met palmbomen, flora en fauna. Barbados is dan ook een pareltje voor vakantieliefhebbers. Maar dat niet alleen. Het land organiseert in april namelijk zijn allereerste internationale wedstrijd ooit in de paardensport.

Van 25 tot en met 27 april staat er CDI1* gepland in St. Philip, zo’n 20km ten oosten van de hoofdstad Bridgetown. Deze wedstrijd geldt als kwalificatie voor de Pan-American Games in Lima, later dit jaar. Daarmee is deze kwalificatie de allereerste internationale wedstrijd op het 430 km² grote eiland. Ook voor de andere disciplines is er nooit een wedstrijd georganiseerd met een internationale FEI status, buiten de FEI World Challenges. Het is daarom uniek dat dit tropische land een CDI op de kalender heeft staan.

Het wedstrijdterrein in Saint Philip | © Barbados Equestrian Association

Roberta Foster, hoofd van de dressuur in Barbados en initiatiefnemer van de wedstrijd, verteld aan GOMES Media hoe dit tot stand is gekomen: ‘De FEI heeft de regels verandert betreft de kwalificatie voor de Pan-American Games. Je moet hebben deelgenomen aan een CDI wedstrijd om je te kwalificeren voor Lima. De quarantaine is vanwege omstandigheden gesloten in Miami, dus Wellington was uitgesloten. De enige keuze die we hadden, was om een CDI te organiseren op eigen bodem. We zijn nu druk bezig met al het papierwerk en de organisatie om alles rond te krijgen.’

De wedstrijd is niet alleen voor ruiters uit eigen land zegt ze. ‘We zullen ook de andere eilanden uitnodigen om te laten deelnemen, al weet ik niet precies hoeveel ruiters er uiteindelijk zullen deelnemen aan de wedstrijd. Daarom organiseren we hetzelfde weekend ook de World Dressage Challenge en een nationale wedstrijd. Ook mijn drie kleindochters zullen meerijden tijdens de wedstrijd, dat is heel bijzonder!’ sluit ze af.

De CDI1* bevat de Prix st. George, de Intermediaite I en de Intermediaite I Freestyle. De internationale juryleden Mercedes Campdera Alatorre (MEX), Omar Zayrik (MEX) en Jeanne McDonald (USA) zullen onder andere de wedstrijd jureren. Het vraagprogramma komt binnenkort online op de FEI website.


Bron: GOMES Media

Foto: Roberta Foster en Chichic tijdens de WDC in Saint Philip |© 2018 Alison J. Elliot

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over. Hij studeert mediamanagement en heeft daarvoor inmiddels zijn eerste voetstappen in de Nederlandse televisiebranche gezet.
Translate
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands