GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Week 7: wedstrijd highlights

Afgelopen week stonden er weer een aantal internationale wedstrijden op de kalender en waren dan ook goed gevuld met deelnemers. In de aanloop naar Tokio, is de strijd voor die felbegeerde Olympische ticket los gebarsten. Wij zetten alle wedstrijd highlights van week 7 op een rijtje.

CDI-W Neumünster (GER)

De een-na-laatste kwalificatie voor de wereldbekerfinale in Göteborg in april werd afgelopen week in Neumünster verreden. De Duitse dressuurkoningin Isabell Werth won met Weihegold OLD zowel de CDI-W Grand Prix als de Grand Prix Freestyle. Zij zal in de Zweedse stad haar wereldbekertitel verdedigen. Met 82.5% won ze de Grand Prix, met 86.8% won ze de kür op muziek. Helen Langehanenberg volgde in beide proeven op de tweede plaats met de inmiddels 16-jarige Damsey FRH. De Ierse Judy Reynolds breekt opnieuw alle Ierse records. In de Grand Prix zag ze 75.109% verschijnen, maar wist na de 80% barrière in Amsterdam, nu opnieuw een Iers record neer e zetten. Ze werd tweemaal derde en scoorde 82.750% in de kür, een fantastische prestatie. Voor Nederland kwam het beste resultaat van Adelinde Cornelissen met Aqiedo. In de Grand Prix werd ze zesde en in de kür achtste. Verder kwamen ook Thamar Zweistra, Nars Gottmer en Margo Timmermans aan start. Zij vielen in beide proeven helaas buiten de top 10. De Zuid-Afrikaanse Tanya Seymour noteerde ook een nieuw Zuid-Afrikaans record. Zij scoorde 72.780% en werd dertiende.In de CDI1* Lichte Tour rubrieken werd Frederieke Hahn tweemaal eerste met Die Fürstin. Thamar Zweistra werd tweemaal tweede en Petra van Esch tweemaal vierde in de Prix st. George en Intermediaite I. De resultaten.

CDI Feilding (NZL)

Helemaal aan de andere kant van onze aardbol stond deze week de internationale wedstrijd in het Nieuw-Zeelandse Feilding uitgeschreven. Het is een van de twee internationale wedstrijd in Nieuw-Zeeland en kende een deelnemersveld met alleen ruiters uit eigen land. Wendi Williamson won de CDI3* Grand Prix met Don Amour MH en scoorde 69.087%. Nadat ze vorig jaar haar toppaard moest laten inslapen, is ze weer helemaal terug met dit paard en zal ze een gooi doen naar de Olympische Spelen in Tokio. Goed voor een tweede plaats in de Grand Prix, maar wint de Grand Prix Special én Grand Prix Freestyle; Vanessa Way en NRM Andreas. Hiermee werd ze ook gekroond tot Nieuw-Zeelands kampioen. Melissa Gollaway won de Intermediaite A, B en A/B Freestyle. Amy Sage was succesvol in de CDIY rubrieken en Rebecca Mobberley en Samuel Gradowski verdeelden de prijzen in de CDIP. De wedstrijd werd gejureerd door Elke Ebert (GER), Maja Stukelj (SLO), Helen Hughes-Keen (NZL), Betty Brown (NZL), Mura Love (NZL), Jane Ventura (AUS), Kerrie-Swan-Bates, Susan Hobson (NZL) en Linda Warren-Davey (NZL). Alle resultaten vind je hier.

West Coast Dressage Festival – CDI Temecula (USA)

Hoewel er twijfels waren of het evenement wel kon plaatsvinden vanwege de heftige regenval, hebben ze toch doorgang kunnen geven aan het evenement. De organisatie kon helaas maar op weinig deelnemers rekenen en was niet druk bezet. Vanwege de weersomstandigheden hebben ze moeten schuiven met het programma en hebben de meeste ruiters afgezegd. Nadine Schwartsmann was uiteindelijk een van de weinige starts en won de CDI1* Prix st. George. Resultaten van de wedstrijd vind je hier.

CDI Bogota (COL)

In het Colombiaanse Bogota werd ook fanatiek paardgereden. Diverse Colombiaanse ruiters proberen zich door middel van deze CDI’s zich te kwalificeren voor de Pan-American Games in Lima. Deze wedstrijd is een reeks van meerdere internationale wedstrijden in Colombia. De wedstrijd werd gejureerd door Claudia Mesquita (BRA), Kristi Wysocki (USA) en Omar Zayrik (MEX). De resultaten zijn nog niet gepubliceerd door de federatie, die volgen later. Resultaten zijn hier later op terug te vinden.

CDI Sevilla (ESP)

In het zonnige Spanje werd de eerste Europese outdoor wedstrijd van het seizoen verreden. Juan Antonio Jimenez Cobo (ESP) won zowel de CDI3* Grand Prix als de Grand Prix Special en noteerde 69% en 70%. Miguel Ralão Duarte werd tweemaal tweede en de Marokaanse ruiter Ismaïl Jilouai werd tweemaal derde. Jimenez Cobo was ook niet te kloppen in de CDI3* Prix st. George en Intermediaite I met zijn Grison. De Russische Karina Zakhrabekova won beide CDICh-A proeven. Alejandro Oliva Lazaro won beide CDIYH proeven bij de zesjarigen. Roberto Cruz (ESP) en Jaime Amain (ESP) wonnen de CDIYH proeven bij de vijfjarigen en José Quintero won als enige deelnemer de CDIYH proeven bij de zevenjarigen. Alle resultaten vind je hier.


Bron: GOMES Media

Foto: Isabell Werth en Weihegold in Amsterdam 2019 | © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over. Hij studeert mediamanagement en heeft daarvoor inmiddels zijn eerste voetstappen in de Nederlandse televisiebranche gezet.
Translate
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands