GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Van Gijtenbeek’s Eaton maakt internationaal Grand Prix debuut voor Japan

Het voormalige toppaard van dressuuramazone Esmee van Gijtenbeek, Eaton, zal volgende week in het Amerikaanse Wellington zijn internationale Grand Prix debuut maken met zijn Japanse ruiter Masanao Takahashi. Het zal de eerste keer zijn dat de combinatie internationaal aan start komt.

Van Gijtenbeek leidde de zwarte Wynton-nakomeling helemaal zelf op samen met haar moeder, Lizbeth de Jager, naar het hoogste niveau. In 2017 verkocht ze de ruin naar Japan, waar hij door het Japanse Tech-bedrijf Unitechno werd aangekocht als toekomstpaard voor ruiter Masanao Takahashi, met oog op de Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio. Eaton gaat na zijn verkoop door het leven als Eaton Unitechno. Takahashi traint in Duitsland en nam in 2016 ook al deel aan de Olympische Spelen, dit met de inmiddels gepensioneerde Fabriano, die we eerder kenden onder de Oostenrijkse Renate Voglsang. Ook maakte hij furore met Rubincon Unitechno, waarmee hij internationaal meerdere keren boven de 70% wist te scoren. Ook Rubicon kende de kneepjes van het vak al en liep succesvol Grand Prix met de Poolse Beata Stremler. Met Eaton kwam hij tot nu nog niet internationaal uit, al stond hij wel meerdere keren op de deelnemerslijst in de Lichte Tour.

Volgende week wordt de achtste week van het Global Dressage Festival gehouden in Wellington, Florida. Wellington is het episch centrum van de Amerikaanse paardensport geworden en dus vertrok ook Takahashi richting ‘The Sunny State’. De Japanse teamtrainer Christoph Koschel keert al jaren naar Wellington. Masanao Takahashi staat met Eaton Unitechno op de deelnemerslijst in de CDI3* Grand Prix en zetten hiermee hun eerste stap richting Tokio.


Bron: GOMES Media

Foto: Privébezit

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate