GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Topruiters komen massaal af op Brabanthallen

Over twee en een halve week begint Indoor Brabant The Dutch Masters weer in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Met de Rolex CSI5* en de CDI-W Dressuur weten ook dit jaar weer de beste ruiters ter wereld de Brabanthallen te vinden en kan het publiek rekenen op sportief geweld.

Met 19 landen, 70 ruiters en 132 paarden is het succes van Indoor Brabant The Dutch Masters voor 2019 definitief. Sinds dat ‘s-Hertogenbosch onderdeel is van de 5* Rolex Grand Slam trekt het evenement nog betere springruiters aan en is het prijzengeld fors gestegen. Enkele bekende namen die dit jaar aan start zullen verschijnen zijn; Edwina Tops-Alexander (AUS), Kevin Staut (FRA), Scott Brash (GBR), Bertram Allen (IRL), Kent Farrington (USA) en de huidige nummer 1 van de wereld; Steve Guerdat (SUI). Ook onze nummer 3 van de wereld, Harrie Smolders, is van de partij. Natuurlijk staan ook andere Nederlandse springhelden op de deelnemerslijst en mogen we flinke concurrentie uit Duitsland verwachten. De winnaar van de Grote Prijs van Jumping Amsterdam dit jaar, Simon Delestre (FRA) en de winnaar van de CSI5*-W Wereldbeker springen tijdens datzelfde evenement, Henrick von Eckermann, zijn beide terug te zien op Indoor Brabant.

Ook de dressuurliefhebbers mogen zich opmaken voor de crème de la crème. Natuurlijk is de Duitse Isabell Werth erbij, ditmaal met haar Emilio. Haar landgenoten Helen Langehanenberg en Dorothee Schneider komen ook. Winnaar van de Wereldbekerwedstrijd in Salzburg, Benjamin Werndl zal ook voor de eerste keer naar ‘s-Hertogenbosch komen. De Deen Daniel Bachmann Andersen komt voor het eerst met Blue Hors Zepter naar Nederland, het grote toekomstpaard voor de Deense dressuur. Patrik Kittel zal samen met de zusjes Ramel aan start komen voor Zweden. Een andere combinatie die voor verrassingen kan gaan zorgen is de Portugese Maria Caetano. Zij wist eind vorig jaar in Mechelen voor de eerste keer in de geschiedenis met een Lusitano boven de 80% te scoren. Voor Nederland komen ook de beste ruiters aan start, waaronder het gehele Tryon-team, maar ook Adelinde Cornelissen, Diederik van Silfhout en Marlies van Baalen. Verder zien we in de CDI3* Mikaela Fabricius-Bjerre (FIN), Katarzyna Milczareck (POL) en Simon Missiaen (BEL) terug.

In de CDIU25 komt het Nederlandse dressuurtalent aan start. Jeanine Nieuwenhuis is de grote favoriet. Charlotte Fry (GBR) zal met de KWPN-hengst Everdale aan start komen. Verder zien we onder andere Sanne Kielenstyn (BEL), Bianca Nowag (GER) en Yazmin Yom-Tov (HUN) terug.

Natuurlijk staat er ook Para-Dressuur op het programma en zien we de regerend Europees-, Wereld- en Paralympisch Kampioen Sanne Voets op Indoor Brabant. Het beloofd opnieuw een zinderende editie te worden. Tickets kunnen besteld worden via de website van Indoor Brabant. De volledige deelnemerslijsten vind je hier.


Bron: GOMES Media

Foto: Adelinde Cornelissen (NED) en Zephyr tijdens IB18 | © GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate