GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Week 8: wedstrijd highlights

Afgelopen week stonden er weer een aantal internationale wedstrijden op de kalender en waren dan ook goed gevuld met deelnemers. In de aanloop naar Tokio, is de strijd voor die felbegeerde Olympische ticket los gebarsten. Wij zetten alle wedstrijd highlights van week 8 op een rijtje.

CDI Lillestrøm (NOR)

In het Noorse Lillestrøm werd een splinternieuwe wedstrijd georganiseerd in plaats van Vestfold. De wedstrijd werd in een compleet nieuwe hal gereden en er is een extra erena toegevoegd wat de wedstrijd nog meer ambiance gaf. De Deense Mai Tofte Olesen won de CDI3* Grand Prix en de Grand Prix Freestyle met haar Rustique. De Maleisische Qabil Ambak maakte met zijn nieuwe troef Delatio zijn debuut in de internationale Grand Prix en scoorde 60% in de Grand Prix en 65% in de kür. De CDI3* Grand Prix Special werd gewonnen door de Zweedse Gunilla Byström met Vectra (69.128%). De CDI3* Prix st. George door Olympisch amazone Siril Helljesen, de Intermediaite door Ellen Birgitte Farbrot (NOR) en ook de Intermediaite I Freestyle wist ze te winnen met 74.560%. De resultaten vind je hier.

CDI Nice

Het CDI Nice is geen grote wedstrijd maar juist daardoor zo geliefd bij de ruiters, nu net carnaval daar door de stad trekt. De Zweed Patrik Kittel zag deze kleine wedstrijd dan ook als ideale comeback met zijn toppaard Well Done de la Rouche CMF. Hij won de CDI3* Grand Prix met ruim 77%. Leerling Juliette Ramel (SWE) keerde ook weer terug met haar toppaard Buriël H.K. en werd hierin tweede met ruim 75%. Zij verlies in de Grand Prix Special Patrik Kittel en scoorde ruim 75% wat genoeg was voor de overwinning. De kürzege was voor de Estse Grete Ayache. Isabelle Constantini (LUX) won de drie CDI2* Lichte Tour rubrieken. Cedric Gallinard (FRA) won de CDIU25 Grand Prix en kür, terwijl Francesca Rapazoli de Inter II won. Anne Sophie Serre (FRA) won beide CDI2* Medium Tour rubrieken. Daarnaast werden er nog prijzen verdeeld bij de jeugd- en jonge paarden rubrieken. Alle resultaten zijn hier terug te vinden.

Global Dressage Festival – Wellington (USA)

Week 7 van het Global Dressage Festival stond weer garant voor succes. De wedstrijd heeft geen introductie nodig. Kasey Perry-Glass (USA)won met haar Goerklintgaards Dublet de CDI-W Grand Prix n Freestyle met 77% en 83%. Charlotte Jorst (USA) was met haar Kastel’s Nintendo onverslaanbaar in zowel de CDI3* Grand Prix als Special. De Canadees Jaimey Irwin won beide CDI3* Lichte Tour rubrieken. Jennifer Baumert schreef beide CDI1* Lichte Tour rubrieken op haar naam. Hope Cooper (USA) won de CDIU25 Inter II en Grand Prix op haar naam. Lauren Asher (USA) won hierin de Grand Prix Freestyle. Daarnaast werden er nog Amateur- en jeugdrubrieken verreden. Resultaten zijn hier te vinden.

CDI El Pulté (GUA)

In Guatemala werd deze week de tweede CDI georganiseerd in Guatemala. Deze wedstrijd gold als kwalificatie voor de Pan American Games. De locatie was het compleet nieuwe paardensportcentrum in El Pulté, een mooie stimulans voor de paardensport in Guatemala. De wedstrijd werd gejureerd door Elizabeth McMullen (CAN), Claudia Moreira de Mesquita (BRA) en Sandra Andrea Smith (ARG). De wedstrijd zelf kende maar één deelnemer; Isabel Arzu de Arroyo met Macciato (GUA). Zij won daardoor alle rubrieken; de CDI1* Prix st. George, de CDI1* Intermediaite I en de CDI1* Intermediaite I Freestyle. Resulten vind je hier.

Dressage by the sea – Bawley Point NSW (AUS)

Voor de eerste keer in de Australische paardensportgeschiedenis werd er een CDI4* wedstrijd uitgeschreven. Op het hypermoderne nieuwe paardensportcomplex op Willinga Park in Bawley Point NSW werd afgelopen week en deze week de Dressage By The Sea georganiseerd ter voorbereiding op grote kampioenschappen. De organisatie timmert hiermee aan de weg voor het Australische succes. Het deelnemersveld bestond volledig uit Australiërs. Suzanne Hearn won de CDI4* Grand Prix. Rozzie Ryan de Grand Prix Special en Fiona Selby de Grand Prix Freestyle. Rosanna Relton was oppermachtig in de drie CDIU25 rubrieken. Brooke Mance en Daisy Fielding verdeelden de prijzen in de CDIY en Rosie Cooke won als enigste deelneemster in de CDIJ, alle rubrieken. Deze week staat de tweede week op het programma. Resultaten van afgelopen week vind je hier terug.


Bron: Koen Gomes/GOMES Media

Archieffoto: Mai Tofte Olesen en Rustique tijdens CDI Darmstadt in 2016 | © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate