GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Carl Hester terug met Nip Tuck, Dujardin debuteert En Vogue

Voor de internationale wedstrijd in het Britse Keysoe, dat van 15 tot en met 17 maart op de kalender staat, staan een aantal opvallende combinaties op de deelnemerslijst. Nip Tuck keert namelijk terug in de wedstrijdring met zijn ruiter Carl Hester. Daarnaast zal tweevoudig Olympisch Kampioen Charlotte Dujardin met haar toekomstbelofte En Vogue debuteren.

De laatste keer dat Hester zijn vertrouwde Don Ruto-zoon naar binnen reed was op de Europese Kampioenschappen in het Zweedse Göteborg, augustus 2017. Daar wisten ze in de kürfinale op een vierde plaats te eindigen. Daarna werd het stil rond de inmiddels 15-jarige ruin. Hester laat aan Horse And Hound weten dat hij in die tussentijd door zijn eigenaresse Jane de la Mare is gereden. Hij wil zich nu richten op de Europese Kampioenschappen in Rotterdam dit jaar als reservepaard, achter Hawtins Delicato.

Dat laatst genoemde paard werd tijdens London Olympia eind december uitgebracht door Charlotte Dujardin. Zij zal Delicato ook starten in Keysoe als reservepaard voor Rotterdam. Dujardin zal met haar toekomstpaard En Vogue debuteren in de internationale Grand Prix. Eerder wisten ze nationaal al boven de 80% te scoren. Hiermee bewijst de Britse topamazone weer nieuw talent op het hoogste niveau te hebben naast haar huidige toppaard Mount st John Freestyle. De Britse staat ook op de deelnemerslijst met Mount st John VIP en Rise Rise Nisa in de Lichte Tour.

Andere bekende Britse namen zijn Gareth Hughes, Emile Faurie, Emma Hindle en Henriette Andersen. De lijst wordt verder aangevuld door de Finse Niina Nilosaari die haar debuut zal maken met de talentvolle Quentano 2 in de Grand Prix. De Chinese Sarah Rao zal in de CDI3* Lichte Tour en CDIY aan start komen. Er komen geen Nederlanders aan start.


Bron: Horse and Hound/GOMES Media

Foto: Carl Hester en Nip Tuck | © GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate