GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

CHI Al Shaqab: ‘dat dit bestaat!’

Iets wat je maar moeilijk kunt voorstellen, bestaat dus echt in de emiraat Qatar. Een land, een locatie en een wedstrijd waar alles mogelijk is, en iedereen kan dit beamen die er is geweest. Nu is het aan mij om dit te ervaren, en nu kreeg ik de kans om dit zelf te ervaren.

Het kostte een hoop organisatie, stres en management om eenmaal alles rond te krijgen en daadwerkelijk er naar toe te komen. Ik sta geregistreerd als groom en alleen dan is het mogelijk om hier te komen, aangezien het een dure en exclusieve aangelegenheid is. Maar na een ontspannen vlucht vanaf Brussel, in ruim zes uur vliegen, aangekomen op Doha International Airport. Bij aankomst liet de visum en de koffers even op zich wachten, de busreis naar het complex was ook een om niet snel te vergeten. We werden daarna al gastvrij ontvangen in het Al Shaqab hotel. Dit hotel is van het complex zelf en is speciaal gereserveerd voor de grooms. Het ligt pal naast de stallen en voorzien van alle luxe. De ruiters verblijven meer richting de grote stad. Na onze hotelkamer te hebben verkend, direct het wedstrijd terrein maar verkend. Een stadion wat je nergens anders in de wereld gaat vinden. De foto’s zeggen eigenlijk al genoeg, en ook hier is alles aanwezig. Een grote springring buiten en een overdekte dressuurpiste met oneindig veel losrijbanen en een lange racebaan. Alles eromheen is adembenemend te noemen.

Vandaag was de dag dat de paarden aankwamen. Zij vlogen een dag later ’s nachts en zorgden dat alles klaar was voordat ze arriveerden. Uiteindelijk kwamen ze rond 11 uur lokale tijd aan op het terrein en alle paarden hadden hun vlucht prima doorstaan. Al direct konden ze hun box in. De stallen zijn groot, verkoelend en super lichtdoorlatend. Alle faciliteiten zijn aanwezig zodat de paarden niets te kort komen.

Een deel van het immense stadion. | © Koen Gomes

Je zou bijna vergeten dat je hier voor de wedstrijd komt. Vanwege de lange dagen komt er behoorlijk wat verveling bij kijken, gek hé? Toch hebben we een hoop plannen gemaakt voor de komende dagen om de stad en het land te verkennen. Het is mij ook binnen een dag gelukt om mij flink te verbranden. De zon schijnt de hele dag, maar de temperaturen zijn aangenaam en het waait de hele dag door. Je hebt niet eens in de gaten dat de zon je huid de hele dag aan het voeden is en dus vergis je je al snel.

De komende dagen gaan we ons goed vermaken met sightseeing en het verkennen van Qatar, want nou je er toch bent?! Natuurlijk gaat vanaf vandaag ook de focus op de wedstrijd, dat gaat woensdag van start. We zijn hier met een grote Nederlandse delegatie, terwijl ik hier zelf ben voor Zuid-Afrika. De sfeer is fantastisch en iedereen geniet volop van deze onwerkelijke ervaring. Al maakt dit nog meer indruk op mij omdat dit voor mij de eerste keer is. Het gaat een fantastische innoverende ervaring worden die ik van mijn leven nooit zal vergeten. En dan niet vergeten om mij goed te blijven smeren.

De lange rijpaden rondom het complex. | © Koen Gomes

Koen Gomes

1 COMMENTS

  1. WoW, wat super allemaal. Alles vastleggen hoor?Op de foto.
    Voor bij het mooie duidelijke verslag . Zo kunnen wij ook allemaal meegenieten met je.
    Een mooie herinnering van maken . Hele fijne dagen gewenst. ?

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate