GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

CHI Al Shaqab: Minna Telde pakt overwinning in CDI5*

Het komt weinig voor in de dressuur dat we niet weten wie er gaat winnen. Hoewel de waarheid hard is, ontkomen we er niet aan. Vandaag in de CDI5* Grand Prix in Doha was het zo’n dag dat we het echt niet wisten. Uiteindelijk trok de Zweedse Minna Telde aan het langste eind. Danielle Heijkoop werd verdienstelijk tweede.

Totaal kwamen er zeventien ruiters aan start en lagen alle scores dicht bij elkaar. Hoewel de temperaturen aardig opliepen tot wel dertig graden was het goed te vertoeven. Er was voldoende airconditioning en iedereen wist zijn warming-up precies goed in te stellen zodat het voor iedereen aangenaam was. Voor Nederland kamen vier ruiters aan start, eveneens voor Spaje en drie vanuit Zweden. De rubriek werd gejureerd door Trond Asmyr (NOR), Magnus Ringmark (SWE), Leif Törnblad (DEN), Andrew Ralph Gardner (GBR) en voorzitter van vandaag; Christoff Umbach (LUX).

De winnaars v.l.n.r. Danielle Heijkoop, Minna Telde en Henri Ruoste | © GOMES Media

Minna Telde zadelde haar Isac en noteerde 71.543% en scoorde op een sterk galopgedeelte en een sterke piaffe/passage tour. De amazone wist eerder al goed te scoren in Sopot en Flyinge. Voor Nederland kwam het beste resultaat van Danielle Heijkoop met de ‘good-looking-guy’ Badari. Zij scoorde 70.804% en werd door twee juryleden zelfs op een eerste plaats gezet. Ze zag vele achten op haar protocol verschijnen en kan morgen voor grote verrassingen zorgen in de kür. De Fin Henri Ruoste kwam met de nog onervaren Rossetti aan start en moest als eerste de baan in. Hij stuurde de 11-jarige Deense ruin naar 70.522% en nam het brons in ontvangst.

De andere Nederlanders wisten ook goede proeven neer te zetten en stuurden hun paarden knap door deze moeilijke baan heen. Patrick van der Meer werd met Zippo tiende, Tosca Visser vijftiende en Tommie Visser zestiende. Alle combinaties komen morgen terug in de afsluitende kür op muziek waarbij alle kansen open liggen aangezien alle scores zeer dicht bij elkaar lagen.

Patrick van der Meer en Zippo | © GOMES Media

Het is morgen de laatste wedstrijddag van het CHI Al Shaqab in Doha, Qatar. Daar komen alle ruiters nog eenmaal aan start. Drie ruiters starten ‘s ochtends in de CDI5* Grand Prix Special en veertien ruiters in de CDI5* Grand Prix Freestyle. Startlijsten en uitslagen vind je hier.


Bron: GOMES Media

Foto’s: GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate