GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

CHI Al Shaqab: Carrascosa wint Freestyle, Ruoste wint Special

Het was een zinderende afsluitende dag van het CHI Al Shaqab in Doha, Qatar. ’s Ochtends werd de CDI5* Grand Prix Special verreden waarin drie combinaties deelnamen. De CDI5* Grand Prix Freestyle, later op de dag, trok veertien ruiters aan waarbij Borja Carrascosa won.

Borja Carrascosa | © Koen Gomes

Opnieuw een warme dag in Qatar. De omstandigheden waren vooralsnog zeer goed waardoor de ruiters en de paarden het warme weer en de omstandigheden goed konden hendelen. Over de jurering viel wel wat te zeggen. Bij verschillende proeven die toch wel wat fouten kenden werden vooralsnog milde cijfers gegeven, terwijl sommige combinaties een zeer goede proef wisten neer te zetten en niet de punten kregen die ze verdienden. De scores vielen dan bij alle combinaties ook niet heel hoog uit zoals je kan verwachten in een kür op muziek.

De Spanjaard Borja Carrascosa won met zijn paard Ein Traum en noteerde 75. 375% wat voldoende was om zijn landgenoot Juan Matute Guímon op afstand te houden. Hij liet met zijn vertrouwde en ervaren Don Diëgo een solide proef zijn zonder fouten. Hij kwam de ring uit met 75.250%. Beide heren lagen close bij elkaar. Morgan Barbançon maakte de top drie compleet en reed met haar Sir Donnerhall II haar beste kür ooit. De half Spaanse/half Franse amazone die nu voor Frankrijk uitkomt was dan ook enorm blij met haar proef maar moest genoegen nemen met 74.875%, wat eigenlijk tegenviel voor zo’n geweldige rit die de amazone neerzette.

Morgan Barbançon was blij met haar proef. | © Koen Gomes

Danielle Heijkoop zette voor Nederland het beste resultaat neer. Ook zij reed met haar Badari een vlekkeloze proef en kreeg van de juryleden een score van 73.775% en werd daarmee zesde. Daarna volgden Patrick van der Meer, Tosca Visser-van der Meulen en Tommie Visser op een respectieve achtste, tiende en veertiende plaats.

Danielle Heijkoop (NED) met haar Badari | © Koen Gomes

In de CDI5* Grand Prix Special die eerder op de dag werd verreden namen slechts drie combinaties deel. De Finse ruiter Henri Ruoste zadelde Rossetti en werd in de Grand Prix al derde. Nu won hij met een score van 71.915%. De Spaanse amazone Nicole Vazquez Kremer volgde met haar Wonder op een tweede plaats en de Duitse Insa Hansen sloot de top drie af met haar Diamond’s Diva.

Henri Rusote en Rossetti (FIN) wonnen de Special | © Koen Gomes

De wedstrijd in Qatar is nu ten einde en mag terugkijken op een zeer geslaagde editie. De springpaarden maken zich op voor de terugreis. De dressuurpaarden vliegen van maandag op dinsdagnacht terug naar Brussel, de grooms tevens ook. De ruiters zijn vandaag al terug naar Europa gevlogen.


Bron: GOMES Media

Foto’s: ©Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate