GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Leida Collins-Strijk sluit Wellington succesvol af

De Nederlandse dressuuramazone Leida Collins-Strijk is een van de weinige Nederlanders die ieder jaar in het Amerikaanse Wellington FL verblijft om deel te nemen aan het Global Dressage Festival. Met de inmiddels geruinde Fellini wist ze haar Wellington-seizoen 2019 goed af te sluiten.

Collins-Strijk runt samen met haar partner Tim Collins hun eigen dressuurstal dat zich richt op de handel en de sport. In Nederland hebben ze hun stal gevestigd in het Brabantse Riethoven. In de wintermaanden trekken ze altijd naar Wellington om daar voor enkele maanden te verblijven. De amazone is dan ook een van de weinige Nederlanders in Wellington. Suzanne van Cuyk en Luuk Mourits zijn een van de andere Nederlanders die zich daar gevestigd hebben. Van Cuyk zal als enige Nederlandse in de laatste week nog internationaal meerijden met haar getalenteerde Fygaro. Mourits is stalruiter bij Harmony Sport Horses en bracht tot nu toe alleen paarden uit in de nationale rubrieken, waar hij onder andere meerdere Lichte Tour proeven op zijn naam wist te schrijven.

Leida Collins-Strijk met Fellini in Wellington | © Lily Forado

Deze week kwam Collins-Strijk aan start met Fellini in de CDI1* Lichte Tour. Ook stond ze op de deelnemerslijst met Romy, maar kwam uiteindelijk niet aan start met dit paard. Met Fellini kwam ze eenmaal eerder internationaal aan start. Toen werd ze in de CDI3* Intermediaite I Freestyle tweede. Ditmaal in de CDI1* noteerde ze in de Prix st. George een score van 70.882% en werd hiermee vierde. Van het Canadese jurylid Lee Tubman kreeg ze zelfs een score van 72.794%. De andere juryleden; Elke Ebert (GER), Peter Storr (GBR), Cesar Torrente (COL) en Hans Voser (SUI) schommelden tussen de 69% en de 71%.

In de CDI1* Intermediaite I moest de amazone genoegen nemen met een score van 68.088% en werd hiermee uiteindelijk negende. In deze proef kreeg ze te maken met een juryverschil van maar liefs 10%. Terwijl het Duitse jurylid Katrina Wüst haar ruim 72% gaf, zat het Luxemburgse jurylid Christoff Umbach ruim 10% lager. De andere juryleden; Elisabeth Max-Theurer (AUT), Elke Ebert (GER) en Janet Foy (USA) gaven haar tussen de 68% en 69%. Met deze klasseringen kan ze tevreden terug kijken op een succesvol seizoen. Alleen Suzanne van Cuyk zal nog voor Nederland internationaal aan start komen. Met Fygaro start ze in de laatste week va maart, waarin de laatste week van het GDF centraal staat. De in Amerika-woonachtige amazone zal haar internationale rentree maken na lange tijd.


Bron: GOMES Media

Foto’s: © Lily Forado

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate