GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

CHIO Aachen laat U25 schieten

Het grootste paardensportevenement ter wereld, het CHIO Aachen, vlak over de grens bij Limburg, zal dit jaar geen internationale U25 rubriek organiseren. Hiermee vervalt deze unieke kans voor de U25 ruiters om aan het prestigieuze evenement deel te nemen.

In 2010 stond de CDIU25 rubriek voor het eerst op het programma. Al direct stonden de jonge Grand Prix ruiters in de rij om in Aachen naar binnen te kunnen rijden. De Belgische Julie de Deken wist daar beide rubrieken op haar naam te schrijven. Ook de inmiddels succesvolle Diederik van Silfhout zette daar zijn eerste grote stappen op het Duitse toneel.

In de edities die volgden kwamen een hoop namen voorbij die het inmiddels ver geschopt hebben. Je kunt inmiddels wel stellen dat de U25, die in 2008 door de FEI gelanceerd werd, wel degelijk een succes is. In Aachen kwamen onder meer Kristina Bröring-Sprehe, Morgan Barbançon, Juliëtte Ramel, Danielle Heijkoop, Anna Kasprzak, Juan Matute Guímon en Laurence Roos aan start en bezetten nu teamposities voor grote kampioenschappen. Alleen in 2015, toen het CHIO Aachen het Europees Kampioenschap organiseerde, werd er geen CDIU25 verreden. Dat werd toen verplaatst naar Hagen. In 2017 lanceerde de organisatie de CDIOU25 rubriek, waarbij er een landenwedstrijd werd georganiseerd onder de U25 ruiters. Nederland wist die editie meteen te winnen waarbij Anne Meulendijks ook nog eens alle individuele prijzen wist weg te kapen. Duitsland zegevierde in 2018.

De organisatie heeft nog niet gereageerd op het annuleren van de CDIOU25, waarbij de reden vooralsnog onduidelijk blijft. Alleen de CDIO5*-NC en de CDI4* Big Tour en Small Tour staan nu op het programma. Frankrijk is het partnerland dit jaar. Het CHIO Aachen vindt plaats van 12 tot en met 21 juli.


Bron: GOMES Media

Foto: GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate