GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Oostenrijkse Astrid Neumayer onverslaanbaar in Ornago

In het Italiaanse Ornago vond deze week een internationale wedstrijd plaats waar veel ruiters op af kwamen. Italië organiseert niet veel internationale dressuurwedstrijden, maar als ze het doen, doen ze het goed. De Oostenrijkse Astrid Neumayer wist in alle rubrieken waarin ze meereed, de prijzen weg te kapen.

Met haar nieuwe troef Sir Simon 12 won Neumayer de CDI3* Grand Prix en de Grand Prix Special met respectievelijke scores van 70.652% en 70.638%. Astrid Neumayer heeft de 11-jarige ruin nog maar sinds november onder het zadel. De amazone schafte eind vorig jaar het paard aan. Ulla Salzgeber bracht Sir Simon tevens uit in de internationale Grand Prix en verscheen onder andere in Mariakalnok, Lipica, Geneva, Wiener Neustadt en Mannheim. Daarna besloot Salzgeber zelf een punt te zetten achter haar wedstrijdcarrière. Neumayer hoopt op een teamplek voor de Europese Kampioenschappen in Rotterdam in augustus. Met dit debuut rijdt ze zich direct in de kijker bij de Oostenrijkse federatie. Vorig jaar stuurde de ervaren amazone haar toppaard DSP Rodriguez met pensioen.

Met de 9-jarige SDP Sir Diego R won ze de CDI3* Prix st. George met 71.000%, de Intermediaite I met 71.118% en de Intermediaite I Freestyle met 74.325%. Met deze DSP hengst kwam ze al eens eerder internationaal uit in Cappeln vorig jaar. Toen werd ze vijfde en zesde in de Prix st. George en Intermediaite I.

De CDI3* Grand Prix Freestyle werd vandaag gewonnen door de Franse Morgan Barbançon met haar nieuwe troef Black Pearl, die voorheen door de Deense Charlotte Heering werd uitgebracht. Zij kwamen tot een score van 71.025%. Voor Nederland kwamen alleen Dominique D’Hoore- van der Horst en haar moeder Annemieke van der Horst-Meeus aan start. Zij kwamen tot mooie resultaten in de Lichte Tour. Volledige uitslagen vind je hier.


Bron: GOMES Media

Archieffoto: Astrid Neumayer en Sir Diego R tijdens CDI Cappeln 2018 | © GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate