GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Dono di Maggio OLD verkocht naar Griekenland

Het Britse teampaard Dono di Maggio OLD is verkocht naar de in Zwitserland woonachtige Griekse amazone Theodora Livanos. Dono di Maggio OLD werd voorheen gereden door de Brit Emile Faurie waarbij ze een bronzen teammedaille wonnen op de Wereldruiterspelen vorig jaar in Tryon NC.

De inmiddels twaalfjarige Dono di Maggio OLD zag het levenslicht in de stallen van fokker Gabriele Heinisch. Als 4-jarige werd hij verkocht aan Hof Kasselmann tijdens de Oldenburger Elite Auction. Als achtjarige liep hij zijn eerste internationale wedstrijd in Hamburg met de toenmalige stalruiter van Hof Kasselmann; Borja Carrascosa (ESP). Daar werd hij zevende en vijfde in de Intermediaite A en Intermediaite II in Hamburg. Nadat Carrascosa voor zichzelf begon nam Emile Faurie de teugels over.

De combinatie debuteerde tijdens de Swarovski show in Fritzens in 2017. Datzelfde jaar behaalden ze een derde plaats in de CDI4* Grand Prix Special in het Duitse Cappeln. Tijdens de Aachen Dressage Days in april vorig jaar kwamen ze voor de derde keer internationaal aan start en wonnen direct de CDI3* Grand Prix én Special en noteerden daar tweemaal ruim 73%, waarmee ze zich in de kijker reden voor Tryon. En dat deden ze. De Di Dimaggio-nakomeling blinkt uit in zijn piaffe en passage. Ook wisten ze vorig jaar in Harthill-Bolesworth en opnieuw in Fritzens hoog te scoren waarna ze werden opgenomen in het Britse team dat naar Tryon afreisde voor de Wereldruiterspelen. In Tryon liep hij naar 72% in de Grand Prix en 70% in de Special. Dit was tevens de laatste wedstrijd voor Faurie en Dono di Maggio samen.

Livanos en Fido Dido tijdens CDI Compiègne 2018 | © Koen Gomes

De Griekse Young Rider Theodora Livanos neemt nu de teugels van de grootramige ruin over. De amazone is woonachtig in Zwitserland en traint bij Birgit Wientzek-Pläge, die ook paarden voor Livanos uitbrengt, waaronder Robinvale. Livanos zelf kocht eerder al Winston, het voormalige toppaard van Stephanie Kooijman, en Fido Dido, die we kenden van zijn vorige amazone Petra van Esch. Ook kwam ze dit jaar aan start met For Compliment, het paard van haar trainster. Met deze paarden komt ze uit bij de Young Riders. Ook nam ze deel aan de Balkan Kampioenschappen en meerdere Europese Kampioenschappen maar heeft de Olympische Spelen als ultiem doel gesteld. Met de aankoop van haar nieuwe troef hoopt ze dat deze droom een stukje dichterbij komt.


Bron: GOMES Media

Archieffoto: Emile Faurie en Dono di Maggio OLD tijdens CDI Aachen 2018 | © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate