GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Geen verrassingen bij wereldranglijst dressuur

Niet alleen de wereldranglijsten voor de jeugd zijn gepubliceerd maar natuurlijk ook van de Grand Prix ruiters. Hierbij zijn geen verrassingen. De Duitse Isabell Werth is nog steeds de nummer een, drie en vier. Alleen Laura Graves staat op plek twee. Daniel Bachmann Andersen is wel de eerste Deen met twee paarden in de top 10.

Nederland staat helaas niet meer met een positie in de top 10. Edward Gal is al enige tijd niet meer aan start gekomen met Glock’s Zonik en moet daarom punten inleveren. Hij zakt van negen naar een respectievelijke zestiende plaats. Daarmee is Hans-Peter minderhoud nu de hoogst genoteerde Nederlander op plek 15 met Glock’s Dream Boy. Emmelie Scholtens staat nog altijd op plek 28 en Madeleine Witte zakt met elf plaatsen van 20 naar 31.

Daniel Bachmann Andersen is door zijn geweldige prestaties in ‘s-Hertogenbosch gestegen en komt met twee paarden de top 10 binnen en is daarmee de eerste Deen met twee paarden in de top 10. Met Blue Hors Zack stijgt hij van 12 naar 9 en met Blue Hors Don Olymbrio van 22 naar 10. Ook Cathrine Dufour is weer helemaal terug en maakt in reuze sprong van 131 naar 20, mede dankzij haar overwinning in Herning begin maart.

Andere grote stijgers zijn Emmelie Scholtens met Desperado (240 -> 83), de Brit Gareth Hughes met Don Carissimo (228 -> 86) en de Oekraïense Inna Logutenkova met Fleraro (287 -> 84).


Bron: GOMES Media

Foto: Daniel Bachmann Andersen tijdens zijn overwinning op The Dutch Masters vorige maand. | © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate