GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Nieuwenhuis opnieuw nummer één op wereldranglijst U25, Cedric Gallinard en Claire Gallimore op twee en drie

Een nieuwe maand betekend een nieuwe wereldranglijst. Bij de U25 staat Jeanine Nieuwenhuis opnieuw op de eerste plaats met TC Athene. De Fransman Cedric Gallinard staat op plek twee en de Britse Claire Gallimore staat op drie. De laatste twee combinaties zijn verrassend goede combinaties die de afgelopen tijd wisten te imponeren.

Na een zeer succesvolle periode bij de Young Riders, waaronder Europees Kampioen in 2016, draaien ze al een tijdje heel goed mee bij de U25, waaronder meerdere teammedailles op grote Kampioenschappen. Ze wisten zelfs de CDIOU25 kür op muziek te winnen tijdens het CHIO Aachen vorig jaar. Vorige maand werd Nieuwenhuis tweemaal tweede in ‘s-Hertogenbosch.

Cedric Gallinard is de Franse hoop bij de dressuurruiters. Met zijn Nederlands gefokte Scherzo ZC rijd hij al enige tijd succesvol rond en behaalde dit jaar op de internationale wedstrijden in Nice (FRA) en Ornago (ITA) alleen maar podiumplaatsen, waaronder twee overwinningen in Nice.

Claire Gallimore | © KG

Claire Gallimore stijgt een plaats en gaat van plek vier naar drie. Dit is de tweede hoogst genoteerde Britse, na Charlotte Fry,in de U25 wereldranglijst. Ze behaalde twee overwinningen dit jaar in Le Mans, ditzelfde deed ze vorig jaar in Hickstead en Sint-Truiden. De amazone zit in haar laatste jaar bij de U25 en zal volgend jaar over moeten stappen naar de senioren.

In de andere wereldranglijsten bij de jeugd zien we nog meer Nederlanders de kop posities bezetten. Febe van Zwambagt staat nummer één bij de Young Riders, met haar inmiddels verkochte FS Las Vegas, en Lara van Nek is onverslaanbaar bij de Children en staat ruim bovenaan met haar Fariska. Bij de Junioren staat Maarten Luiten op een knappe derde plek en bij de pony’s is Micky Schelstraete de hoogst genoteerde amazone. Zij staat op plek zes.


Bron: GOMES Media

Foto: Cedric Gallinard en Scherzo ZC in Leudelange 2018 | © GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate