GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Nederlands succes; Van Baalen 3e in Saumur, van der Lei scoort in Mannheim

Deze week staat vol met internationale wedstrijden verdeeld over verschillende continenten. Nederland is ook goed vertegenwoordigd en doet goede zaken op de verschillende wedstrijden. Zo werd Marlies van Baalen vandaag derde in de CDI3* Grand Prix van Saumur met een PR en scoorde Agaath van der Lei tevens een PR in het Duitse Mannheim.

Tijdens de CDI van Saumur noteerde Marlies van Baalen een score van 72.978% met haar talentvolle Johnson-nakomeling Ben Johnson. Zo beoordeelde het Franse 5* jurylid Bernard Maurel haar proef met 71.522% en gaf het andere Franse jurylid Annick Dauban een score van maar liefs 74.5% en plaatste haar zelfs op 1. Ook won Van Baalen de CDI2* Inter A en Inter B met de Totilas-nakomeling Go Legend met percentages boven de 71%. Denise Nekeman scoorde met haar Boston STH een knappe 70.391%, wat goed was voor een 6e plaats. De andere talentvolle combinatie Lucie Louws kwam met de nog groene Evito in de baan en zette tevens een topscore neer van 70.109%. Deze combinatie doet nog niet zo heel lang mee op het hoogste niveau maar heeft nu al in korte tijd de juryleden weten te imponeren. Geert-Jan Raateland debuteerde met Don Bravour in de internationale Grand Prix en zag 64.783% op het scorebord. De Spaanse Beatriz Ferrer-Salat won de Grand Prix met 75.196%.

Agaath van der Lei en VRBGroup’s Caron vorig jaar in Hickstead | © GOMES Media

Tijdens het Maimarkt Turnier in het Duitse Mannheim wist de Duitse dressuurlegende Isabell Werth de eerste en tweede plaats te veroveren. Agaath van der Lei was de enige Nederlandse combinatie die in de volle CDI4* Grand Prix aan start kwam. Van der Lei kwam met haar troef VRBGroup’s Caron in de baan en zette een soliede proef neer waarbij ze hoge cijfers noteerde voor de piaffe/passage en de kaarsrechte wisselseries. Uiteindelijk zag ze een score van 70.522% op haar protocol en zette daar een persoonlijk record neer. Deze combinatie is bezig met een opmars en ziet een stijgende lijn in haar scores.

In het Hongaarse Pilisjaszfalu, zo’n twintig kilometer buiten Boedapest, werd vanavond de CDI-W Grand Prix verreden. De Australische Kristy Oatley won met haar Du Soleil en creëerde een 2% afstand met de nummer twee, Regina Isachkina met Sun of May Life. Thamar Zweistra werd met Hexagon’s Double Dutch vierde en scoorde 71.109%. Hans-Peter Minderhoud reisde ook af naar Hongarije en zadelde de Rubels-nakomeling Zanardi. Hij kreeg te maken met een fout in de uitgestrekte galop, een hakkeltje in de zig-zag en zag zijn eners de mist in gaan. Desalniettemin toonde hij wel een prachtige draftour en kwamen de pirouettes mooi uit de verf. Met een uiteindelijke score van 70.913% werd hij alsnog knap vijfde. Eerder deze middag won Thamar Zweistra de CDI3* Prix st. George met Erina en scoorde 72.029%.

Morgen gaan de wedstrijden door en staan onder andere de CDI3* Grand Prix Freestyle van Saumur, de CDI4* Grand Prix Special van Mannheim en de CDI-W Grand Prix Freestyle van Pilisjaszfalu op de agenda.


Bron: GOMES Media

Foto: Marlies van Baalen en Ben Johnson | © GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate