GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Saudi-Arabië doet gooi naar Wereldbekerfinale dressuur en springen 2022

Het Arabische land Saudi-Arabië heeft een bid gedaan naar de Wereldbekerfinales voor de dressuur en het springen in 2022. Ze hebben de hoofdstad Riyadh aangewezen als locatie. Riyadh is een ware metropool centraal gelegen in het land. Het zou de eerste keer zijn dat een Wereldbekerfinale in een Arabisch land zou worden georganiseerd en daarnaast ook de eerste Wereldbekerfinale in Azië.

De organisatie heeft de Wereldbekerfinale ingediend voor april 2022 voor beide disciplines. Bij de dressuur is Riyadh de enige bidder voor de finale. Bij het springen hebben ook Leipzig (Duitsland) en Sharjah (Verenigde Arabische Emiraten) zich aangemeld. De aanmeldprocedure voor de finale in 2022 is inmiddels gesloten. In november dit jaar zal de FEI besluiten of Saudi-Arabië ook daadwerkelijk de finale voor de twee disciplines mag organiseren.

De eerste wereldbekerfinale vond plaats in ‘s-Hertogenbosch in 1986, geïntroduceerd door Joep Bartels. Daarna kregen steden als Essen, Göteborg en Parijs de finale toegewezen. In 1995 werd de finale voor de eerste keer buiten Europa georganiseerd, dit was in de Amerikaanse stad Los Angeles, CA. Daarna werd de finale meerdere malen in ‘s-Hertogenbosch verreden, evenals Göteborg en Las Vegas. De aankomende finale in 2020 staat ook weer gepland in Las Vegas. In 2021 mag Göteborg de finale weer verwelkomen. De finale heeft nooit een ingang gevonden in de Pacific, Zuid-Amerika, Afrika of Azië.


Bron: GOMES Media

Foto: De Saudische hoofdstad Riyad | © apriltan18 via Pixabay

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate