GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Mexicaans team voor Pan-American Games bekend

Het Mexicaanse dressuurteam voor de Pan-American Games in Lima, Peru, is afgelopen zaterdag gepresenteerd afsluitend aan de CDI3* Intermediaite I tijdens de internationale wedstrijd in het Mexicaanse Guadalajara. Deze wedstrijd gold als laatste observatie voor de Mexicanen.

Op de prachtige locatie La Hipico in Guadalajara kwamen totaal 9 ruiters aan start in de CDI3* Lichte Tour rubriek. Antonio Rivera won de Prix st. George met een score van 68.235%. In de Intermediaite I moest hij zijn eerste plaats weggeven aan Irvin Leiva die 68.412% op zijn protocol zag staan. In de Grand Prix nam alleen Martha Fernande del Valle deel. Zij bracht in deze rubriek twee paarden uit. Met Beduino LAM zette ze een persoonlijk record neer van 69.565% en scoorde met haar andere troef, de Nederlands gefokte Dynamic 65.656%. In de Special gooide ze er nog een schepje bovenop door boven de 70% te scoren.

Bernadette Pujals © Koen Gomes

Na de eerdere kwalificatiewedstrijden in Mexico-City was deze CDI in Guadalajara de laatste observatie. De Mexicaanse ruiters mochten zelf de CDI wedstrijden uitkiezen. Zo koos Bernadette Pujals voor de internationale wedstrijden in het Amerikaanse Wellington en heeft zich vanwege haar goede resultaten via deze CDI’s gekwalificeerd. In Europa was enkel een Mexicaanse, maar kwam uiteindelijk niet aan start op een CDI. De meeste Mexicanen kozen voor de CDI wedstrijden in eigen land. Het team bestaat uit twee Grand Prix combinaties en twee Lichte Tour combinaties. Uiteindelijk ziet het team er als volgt uit:

  • Jesus Enrique Palacios – Tinto (ST)
  • Bernadette Pujals – Curioso XXV (BT)
  • Martha Fernanda del Valle Quirarte – Beduino LAM (BT)
  • Antonio Rivera Galarza – Fite (ST)

De reserveruiter is Irvin Leiva Guillermo. De Pan-American Games gelden als observatie voor de Olympische Spelen en zullen het moeten opnemen tegen de andere landen uit Noord, Midden- en Zuid-Amerika waaronder Canada, de Verenigde Staten, Brazilië, Argentinië, Chili, Uruguay, Ecuador, Guatamala, Honduras, El Salvador, Costa Rica en natuurlijk gastland Peru.

Koen was aanwezig tijdens de CDI in Guadalajara. Er volgt een uitgebreid verslag met impressiefoto’s van deze wedstrijd.


Bron: GOMES Media

Foto: De presentatie van het Mexicaanse team tijdens de CDI in Guadalajara (© Koen Gomes)

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate