GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Hongarije gastheer van EK Dressuur 2021

Hongarije zal de Europese Kampioenschappen organiseren voor de senioren dressuur in 2021. De FEI heeft de bid toegekend aan de Hongaarse hoofdstad Boedapest en mag daarmee naast het EK dressuur, ook het springen, para-dressuur, mennen en voltige binnen in het programma stoppen. Het is voor het eerst dat Hongarije een multi-disciplinair EK gaat organiseren. De FEI heeft dit vandaag bekend gemaakt.

De Duitse stad Donaueschingen was de enige concurrent van Boedapest, maar trok zich enkele maanden geleden terug. Wel heeft Donaueschingen het EK Dressuur voor de U25 binnen weten te slepen voor 2021. Het EK U25 en Children is tevens toegewezen aan Hongarije. Dit EK zal in 2020 plaats vinden in Pilisjaszfilu, zo’n 35 kilometer boven de Hongaarse hoofdstad. Opmerkelijk is dat de Britse plaats Hartpury in 2020 alleen het EK voor Junioren en Young Riders organiseert maar voor het eerst de Children er niet bij opneemt.

Het Europees Kampioenschap van dit jaar vindt plaats in Rotterdam. De overige bids staan nog open, waaronder die voor het Wereld Kampioenschap voor jonge dressuurpaarden in 2021 en de daarop volgende jaren. Tot nu toe hebben zich alleen Ermelo en Verden zich aangemeld.

Bron: FEI/GOMES Media

Foto: Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate