GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Rusland wint team-kwalificatie voor Olympische Spelen

Het Russische dressuurteam is erin geslaagd om een teamticket te bemachtigen voor de Olympische Spelen in Tokio (Japan) volgend jaar. Dit deden ze tijdens de CDI2* speciale kwalificatie wedstrijd in het Russische Moskou. De in Oostenrijk woonachtige Elena Sidneva (RUS) won met overmacht de rubriek met haar Fuhur en trok daarmee haar geboorteland Rusland naar een teamticket voor volgend jaar.

Het is een tijd geleden dat Rusland met een team aan start kwam op de Olympische Spelen. In 1992 tijdens de Spelen in Barcelona stond Rusland, toen nog bekend als Sovjet land, nog met een team. Alhoewel het geen Russische team te noemen was aangezien ze uitkwamen voor Gemenebest van Onafhankelijke Staten. Dit betekende dat het team bestond uit een drietal ruiters uit de Sovjet, waarvan dus ook Oekraïne en andere Oostblok landen. In de jaren daarop namen slechts alleen individuelen mee, met Aleksandra Korelova als hoogtepunt in 2008. Zij stal de harten van het publiek met haar prachtige Russische gefokte Balagur. In 2012 kwam er helemaal geen Rus aan start. In 2016 kwamen Inessa Merkulova en Marina Aframeeva aan start en deden het ook niet onverdienstelijk.

Aanvankelijk werden er meer landen verwacht in deze speciale kwalificatiewedstrijd. Alle landen uit groep C waren uitgenodigd. Dit zijn onder andere de Balkan landen en de vele Oost-Europese landen. Nu bestond het deelnemersveld enkel uit Russen, Wit-Russen en een amazone uit Letland. De CDI2* Grand Prix werd gejureerd door Yuri Romanov (RUS), Natallia Rubashko (BLR), Eva-Maria Vint-Warmington (EST), Waclaw Pruchnieuwicz (POL) en Magnus Ringmark (SWE).

Elena Sidneva won met haar Fuhur. Zij noteerde 72.022% en liet daarmee de nummer twee verder achter zich. Dit was de Wit-Russische Hanna Karasiova met Zodiak. Zij kreeg een percentage van 69.804%. Een derde plaats was er voor Tatyana Kosterina met Diavolessa VA en een percentage van 69.087%. Rusland won als team en Wit-Rusland volgde als tweede, waardoor Rusland nu een team mag afvaardigen naar Tokio volgend jaar.

Vind de gehele uitslag hier.


Bron: GOMES Media

Archieffoto: Tatyana Kosterina en Diavolessa VA tijdens CDI3* Aachen vorig jaar. | © GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate