GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

CHIO Aachen line-up bekend: Werth vs. Dujardin

De maand juli is begonnen en dat betekend dat het CHIO Aachen alweer voor de deur staat. Het meest prestigieuze paardensportevenement ter wereld mag ook dit jaar weer de crème de la crème verwachten. De nummer 1 van de wereld, Isabel Werth, is er natuurlijk bij. De Duitse kan rekenen op flinke concurrentie, waaronder tweevoudig Olympisch Kampioen Charlotte Dujardin.

Het Duitse team voor Aachen werd al bekend gemaakt na afloop van de Duitse Kampioenschappen. Isabell Werth zal haar topmerrie Bella Rose in de CDIO5*-NC rijden en wordt vergezeld door collega’s Dorothee Schneider, Helen Langehanenberg en Jessica von Bredow-Werndl. Sönke Rothenberger komt ook aan start met Cosmo, hij neemt alleen deel in de CDI4*. Eerder maakten ook al de Denen en de Ieren hun teams bekend. Ierland zal tevens voor het eerst een team opstellen in Aachen.

Charlotte Dujardin | © Koen Gomes

Groot-Brittanië komt met Charlotte Dujardin naar Aachen. Ze brengt Erlentanz met zich mee, waarmee ze zich dit jaar flink in de kijker wist te rijden. Het team bestaat verder uit het grootritlent Charlotte Fry, Emma Hindl en Susan Pape. Fry zal met drie paarden naar Aachen afreizen. Ze zal de wereldkampioen bij de 7-jarigen van vorig jaar, Glamourdale, uitbrengen in de internationale Lichte tour rubriek.

Spanje, Zweden en de Verenigde Staten

Spanje komt met een heren viertal; Juan Matute, Juan Antonio Jiminez Cobo, Borja Carrascosa en Claudio Castilla Ruiz. Zweden daarentegen stuurt een volledig dames-viertal. De in Nederland woonachtige Michelle Hagman-Hassink, Therese Nilshagen, Rose Mathisen en Antonia Ramel zullen in Aachen de Zweedse eer hoog houden. De Amerikanen maakten vandaag hun team voor Aachen bekend. Katherine Bateson-Chandler, Shelly Francis, Adrienne Lyle en Steffen Peters zullen voor Amerika de Deutsche Bank arena betreden.

Laatste observatie voor Van Silfhout

Nederland reist eveneens met een sterk team naar Aachen. Voor bondscoach Van Silfhout is dit het laatste meetpunt voor de Europese Kampioenschappen. Hij heeft gekozen voor Marlies van Baalen met Ben Johnson, Adelinde Cornelissen met Zephyr en Diederik van Silfhout met Expression.

In de CDI4* komen Marlies van Baalen, Joyce Heuitink en Diederik van Silfhout aan start in de internationale Lichte Tour rubriek. Van Baalen zal haar Go Legend zadelen terwijl Van Silfhout met Fine Surprice aan start komt. Joyce Heuitink komt aan start met haar toppaard Gaudi Vita. Anne Meulendijks komt eveneens aan start in de CDI4*, alleen wel de Grand Prix met MDH Avanti N.O.P.

De gehele deelnemerslijst zal binnenkort door het CHIO Aachen worden gepubliceerd.


Bron: GOMES Media

Foto: Isabell Werth en Bella Rose tijdens het CHIO Aachen 2014 | © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate