GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Sanne Voets terug in top 3 in FEI wereldranglijst

Ook in de para-dressuur is de nieuwe FEI wereldranglijst gepubliceerd. Met slechts drie internationale wedstrijden op zak afgelopen jaar, is de huidig wereldkampioene Sanne Voets terug in de top 3. Ook de andere Nederlanders doen het goed in de lijst en dat geeft vertrouwen richting de Europese Kampioenschappen in eigen land dit jaar.

Voets maakt een reuze sprong van 58 naar 3. Tijdens de Wereldruiterspelen in Tryon (USA) vorig jaar wist ze drie keer te winnen, met het team en tweemaal individueel. In Mannheim, afgelopen mei, reed ze voor het eerst sinds Tryon weer de internationale ring in waar ze opnieuw de jury wist te imponeren met haar nummer 1 paard Demantur RS2 NOP. Begin juni won ze opnieuw driemaal in Kronenberg en scoorde ze maar liefs ruim 81% in de kür op muziek. Sanne Voets reageert enthousiast: “Ik ben er super trots op! Hij is zó steady geworden. Het is een mooie bevestiging dat we op de goede weg zijn in het pre-Olympische jaar. En natuurlijk met het oog op Rotterdam.” Aldus Voets.

De Italiaanse Sara Morganti voert de lijst aan. Ook zij maakt een enorme sprong en klimt van plek 52 naar de eerste positie. De Britse Sophie Wells staat haar eerste plek af en staat nu tweede.

Frank Hosmar vinden we als tweede beste Nederlander terug op plek 9. Rixt van der Horst op plek 17.


Bron: GOMES Media

Archieffoto: Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate