GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Zwitserse dressuurploeg voor Rotterdam bekendgemaakt *UPDATE*

De Zwitserse paardensportfederatie, de FNCH, heeft het team van vier bekendgemaakt dat van start zal gaan tijdens de Europese Kampioenschappen in Rotterdam van 19 tot en met 25 augustus. Zwitserland is hiermee het derde land dat zijn team bekend maakt. Nederland en Denemarken gingen Zwitserland namelijk al voor.

Het Zwitserse dressuurcomité, bestaande uit chef d’equipe Geneviève Pfister en Markus Flisch, kozen voor het volgende team:

  • Birgit Wientzek Pläge – Robinvale
  • Carla Aeberhard – Delioh von Buchmatt CH
  • Estelle Wettstein – West Side Story OLD
  • Charlotte Lenherr – Darko of the Niro ZS CH

De reserve combinatie is Caroline Häcki met Rigoletto Royal CH.

Antonella Joannou en Dandy de la Rouche | 2018 © Koen Gomes

Opmerkelijk is dat een van Zwitserland’s beste combinaties niet aan start komt. Ondanks dat Antonella Joannou dit jaar een aantal keer de 70% wist aan te tikken met haar Dandy de la Rouche CMF CH, is ze niet opgenomen in het team. Eerder kwam ze wel aan start tijdens het EK in Göteborg (2017) en het WK in Tryon NC (2018). Chef d’equipe heeft inmiddels gereageerd op de vraag van GOMES Media waarom ze niet in het team zit: ‘Antonella heeft zelf aangegeven dit jaar niet voor de kwalificaties te gaan voor het EK. Dit vinden we natuurlijk heel erg jammer, maar respecteren haar beslissing.’ Aldus Pfister tegenover GOMES.


Bron: FNCH/GOMES Media

Foto: Birgit Wientzek Pläge met Robinvale tijdens het CDI Aachen 2018 | © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate