GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Verslag: Werth en Max-Theurer bovenaan in Cappeln

Op het landgoed van Sissy Max-Theurer in het Duitse Cappeln, wordt deze week de CDI4* verreden. De kleine maar toch heel mooi aangeklede wedstrijd kende een prachtig deelnemersveld. Isabell Werth reed met haar Weihegold OLD een oefenrondje en won de Grand Prix (kwalificatie voor de Special), terwijl Victoria Max-Theurer de andere Grand Prix (kwalificatie voor de kür) won.

Isabell Werth en Weihegold OLD | © GOMES Media

De Grand Prix (for Special) begon al vroeg om 08:00 vanwege de verwachtte hitte. De rubriek bestond uit een twintig tal combinaties die gejureerd werd door Susanne Baarup, Thomas Lang, Dietrich Plewa, Cesar Torrente en voorzitter Evi Eisenhardt. Voor Weihegold OLD was het haar eerste wedstrijd na de Wereldbekerfinale in Göteborg, april. Werth gebruikte deze wedstrijd als oefenrondje voor de merrie die weer terug is van een babybreak. De proef zelf was foutloos al was te zien dat ze niet op de volle 100% reed. Werth klopte de concurrentie en noteerde een percentage van 80.913% en hield daarmee haar leerling Victoria Max-Theurer met Blind Date 25 op ruime achterstand. Haar proef werd beoordeeld met een percentage van 72.043%. De Oostenrijker Florian Bacher werd derde. Bacher is een van exclusieve Spaanse Rijschool ruiters in Vienna en trainde vorig jaar zomer in Groot-Brittannië bij Carl Hester, daar kwam hij aan start in onder andere Harthill en Hartpury met zijn Fidertraum. Hij scoorde 70.652% en bewijst daarmee zijn teamplek voor de Europese Kampioenschappen in Rotterdam.

Victoria Max-Theurer en Benaglio | © GOMES Media

De Grand Prix (kwalificatie voor de kür op muziek) begon ‘s avonds weer om 19:00 na een lange dag zonder wedstrijden. Er mocht overdag niet getraind worden en de stewards controleerden de stallen continue of de paarden voldoende water hadden en alles goed gekoeld was zodat alle paarden de hitte de baas waren. Dit toonde de vakmanschap van de organisatie. De Grand Prix zelf verliep na deze lange dag dan ook prima. Thuisrijdster Victoria Max-Theurer won met haar Benaglio. Het algemene beeld zag er goed uit, alleen kwam ze wat te kort in de piaffe en passage. Het galopgedeelte was daarentegen weer heel sterk. Helaas drukte de aanleuning van de ruin de punten wat. Terwijl Eisenhardt de proef beoordeelde met 71.413%, zag haar Duits collega-jurylid Plewa het toch anders en gaf haar 66.957%. Achter Max-Theurer volgde de Japanner Hiroyuki Kitahara met de elegante Huracan. De combinatie zette een persoonlijk record neer met 69.696% en toont hiermee zijn kwaliteiten voor de Spelen in eigen land volgend jaar. De ruiter schreef de volgende geschiedenis door als eerste Japanner na lange tijd een internationale overwinning op zijn naam te schrijven. Hij won de kür met ruim 74%. Stefan Lehfellner, de partner van Max-Theurer werd derde in de Grand Prix met 68.957% met de zwarte Fackeltanz OLD.

De enige Nederlandse was Margo Timmermans met Catch Me. Zij kreeg een score van 66.130% en werd daarmee zesde.

Isabell Werth en Weihegold OLD.
« 1 of 16 »

Bron: GOMES Media

Foto’s: ©GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate