GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Portugezen schrijven FEI Nations Cup Hickstead op hun naam

Tijdens de afsluitende CDIO3* Nations Cup wedstrijd in het Britse Hickstead won het Portugese team de landenwedstrijd. Hickstead is de laatste wedstrijd van het Nations Cup circuit. Een prachtige overwinning voor de Portugezen, die voor het eerst een Nations Cup wedstrijd winnen.

Het was Joao Miguel Torrao die met zijn Equador iedereen wist te verbazen. In de Grand Prix zette hij al een magische score van 73.522% neer, terwijl hij er in de Grand Prix Special nog een schepje bovenop deed door 75.787% te scoren. Dit is tevens de hoogste score in de Special ooit voor een Portugees. Het Luxemburgse jurylid Christoff Umbach beoordeelde zijn proef zelfs met 78.191%. Hiermee gooit de jonge ruiter hoge ogen voor de Europese Kampioenschappen in Rotterdam over minder dan een maand.


Joao Miguel Torrao en Equador tijdens de FEI Dressage Nations Cup™ 2019 Hickstead.
© FEI/Kevin Sparrow

Torrao werd bijgestaan door zijn teamgenoten Duarte Nogueira, die tweede werd in de Grand Prix Special met 71.851%. Rodrigo Torres werd tweede in de kür met 74.625%, terwijl Miguel Ralão Duarte vierde werd met 70.895%. De Portugezen laten hiermee zien dat ze klaar zijn voor het Europees Kampioenschap en in flinke opmars zijn. De andere Portugese amazone Maria Caetano was niet aanwezig in Hickstead maar zal straks wel acte de présence geven in Rotterdam. Caetano was de eerste Portugese amazone die met een Lusitano de 80% wist aan te tikken in de kür op muziek vorig jaar.

Gastland Groot-Brittannië werd in deze landenwedstrijd tweede met Lara Butler op kop. Butler won zowel de CDIO3* Grand Prix als de Grand Prix kür op muziek met twee persoonlijke records. De amazone staat op de nominatieve lijst voor de Europese Kampioenschappen en reed zich hiermee duidelijk in de kijker bij de bondscoach. Het Britse team bestond verder uit Hayley Watson-Greaves, Sara Gallop en Emile Faurie.

Nederland derde

Nederland werd knap derde. Lucie Louws zorgde voor wonderen en kwam met 72.000% uit de baan, wat tevens een persoonlijk record is voor de nog relatief onervaren amazone op het internationale niveau. Haar Evito is er een om in de gaten te houden en kan voor grote verrassingen gaan zorgen binnen de Nederlandse dressuursport. De amazone zorgde dan ook voor het beste Nederlandse resultaat. Maar ook Lynne Maas kwam met haar supertalent Electra aan start en zette 70.500% neer in de Grand Prix. In de kür kreeg Maas te maken met wat foutjes, zo liet ze weten op haar Facebook pagina. ‘ Ik had gekozen om special te rijden, maar door een fout bij het opgeven moest ik nu verplicht kür rijden. Gelukkig had ik nog de kür van Zamora in de wagen liggen, maar zonder het ooit geoefend te hebben wist ik dat het wel eens lastig kon worden. Ik ben de kür doorgekomen en uiteindelijk zijn we nog vijfde geworden, maar dit was niet echt leuk. Ze is normaal al fanatiek, maar deed er nu nog een schepje extra bovenop!’ aldus Maas. Toch kan ze tevreden terugkijken op een geslaagd teamdebuut met de talentvolle merrie. Stephanie de Frel en Saskia Maertens waren de andere Nederlandse teamruiters en presteerden ook niet onverdienstelijk door zevende in de kür en vijfde in de Special te worden.

Ierland sloot de rij af met een vierde plaats. Alle resultaten zijn hier terug te vinden.


Bron: GOMES Media

Foto’s: © FEI/Kevin Sparrow

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate