GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Helgstrand met Queenparks Wendy aan de leiding bij 5-jarigen

In het eerste deel van de kwalificatieronde bij de 5-jarigen op het Wereldkampioenschap voor jonge paarden, gaat Andreas Helgstrand aan de leiding met de Deens gefokte merrie Queenparks Wendy. Marieke van der Putten volgt met de expressieve Jamerson RS2.

Andreas reed de lichtvoetige nakomeling van Sezuan naar een score van 9.14 punten. De merrie valt op in haar stap en kreeg daar een 9.5 voor. Voor de galop ontving ze een 9.2 door haar lichtvoetigheid en haar natuurlijke en bergopwaarts manier van bewegen. Met dit puntenaantal staat deze combinatie na het eerste deel voorlopig aan de leiding.

Marieke van der Putten en Jamerson RS2 | © Koen Gomes

Marieke van der Putten kwam de ring in met de eyecatcher Jamerson RS2 en trakteerde het publiek op een waanzinnige draf en galop. Voor de draf ontving ze dan ook een 9.7 en voor de galop zelfs een 9.8. De ‘oh’s’ en de ‘ah’s’ vielen meerdere malen uit het publiek. Met een 8.90 totaal aan punten, staat ze nu op plek 2.

De Duitse Stefanie Wolf staat momenteel derde met de Duits gefokte For Gold OLD met een puntentotaal van 8.86.

Het tweede deel van de 5-jarigen kwalificatieronde gaat ieder moment weer van start. De kleine finale vindt morgen plaats, waarvan de beste drie door mogen naar de finale op zaterdag. In de kwalificatieronde van vandaag mogen de beste 12 door.

Alle resultaten zijn hier te vinden.


Bron: GOMES Media

Foto’s: © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate