GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

EC Rotterdam: Duitsland ruimschoots aan de leiding

De eerste officiële wedstrijddag zit er op. Favoriet Duitsland gaat ruimschoots aan de leiding met Dorothee Schneider als topamazone. Met haar Showtime FRH reed ze naar 80.233% en was daarmee ook de enige die vandaag de 80% bereikte. Groot-Brittannië staat op zilver, terwijl Zweden op brons staat.

Na het eerste gedeelte van de Grand Prix, ging Jessica von Bredow-Werndl aan de leiding. Zij staat voorlopig nog tweede, achter Schenider. Met Showtime FRH zette ze vandaag een sterke proef neer met hier en daar een paar kleine rommeltjes. Voor de passage en wisselseries ontving ze hoge cijfers en werden de eerste 10’en al uitgedeeld. De Duitse amazone leidt het Duitse team nu op de gouden positie.

Gareth Hughes en Classic Briolinca | ©Koen Gomes

De Brit Gareth Hughes reed een ijzersterke rit met zijn Classic Briolinca. De bruine merrie blinkt uit in zijn piaffe en passage, maar betoverde iedereen vandaag met de vloeiende en kaarsrechte wisselserie om de twee en om de pas. Zijn score kwam dan ook uit op 76.351%. Daarmee staan de Britten op dit moment op zilver en staan ze ruim 4% achter op de Duitsers. Eerder reed Charlotte Fry al naar een ruime 74%, waarmee ze al een aardige bodem wist te leggen. Morgen komen Carl Hester en Charlotte Dujardin aan start.

Voor Zweden zette Therese Nilshagen het beste resultaat neer vandaag. Met haar inmiddels ervaren Dante Weltino OLD zette ze een niet geheel foutloze proef neer en kreeg ze te maken met enkele fouuten in de wisselseries en kwam de piaffe soms niet helemaal lekker uit de verf. Ondanks dat waren de uitgestrekte oefeningen toch echt de hoogtepunten. Ze scoorde 75.446% en staat daarmee individueel vierde, maar et het Zweedse team derde en dus op brons.

Hans-Peter Minderhoud en Dream Boy | ©Koen Gomes

Voor Nederlad kwam Hans-Peter Minderhoud als laatste Nederlander vandaag in de baan. Met Dream Boy reed hij een wat gehaaste proef maar verder wel foutloos. Voor de piaffe en passage ontving deze combinatie ruime voldoendes en ook in het galopgedeelte werden hoge punten binnen gesleept. Alleen in de stap moest Minderhoud wat punten inleveren. 75.295% was het resultaat voor de ervaren ruiter. Hiermee staat Nederland vlak achter Zweden op een vierde positie.

Denemarken staat op een vijfde plaats met twee nette proeven van Anders Dahl en Agnete Kirk Thinggaard. Voor Portugal was Rodrigo Torres vandaag de grote verrassing. Hij scoorde ruim 71%, maar mocht eigenlijk wel hoger uitvallen. Een foutloze proef met de piaffe en passage als regelrechte hoogteppunten.

Helaas waren er ook tegenslagen voor de Fransen en het Luxemburgse team. De huidig Frans kampioene Charlotte Chalvignac moest vroegtijdig de baan verlaten wegens onregelmatigheid, terwijl Nicolas Wagner te maken kreeg met bloed in de mond. Zijn uber-talentvolle Quater Back Junior kreeg in de piaffe last van spanning en beet op zijn tong.

Morgen gaat de Grand Prix verder met het tweede deel en weten we wie er met de teammedailles naar huis gaan.

Dorothee Schneider en Showtime FRH.
« 1 van 19 »

Bron: GOMES Media

Foto’s Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate