GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

EC Rotterdam: von Bredow-Werndl aan de leiding

Het eerste deel van de Grand Prix tijdens de Europese Kampioenschappen in Rotterdam zit er op. In het eerste gedeelte kwamen 23 ruiters aan start. Jessica von Bredow-Werndl gaat met haar Dalera BB aan de leiding, al reed ze niet de proef waar ze op had gehoopt.

Von Bredow-Werndl kreeg te maken met een dure fout in de zijwaartse draf. Daarnaast kreeg ze ook een foutje in het achterwaarts en de verzamelde stap. Verder liep de merrie goed door de proef heen en zette ze een score van 76.894% neer. De merrie oogde verder fit. Ze zal zich dus in de Grand Prix Special gaan revancheren. De Duitsers zo de favoriet voor het goud.

Charlotte Fry en Dark Legend | ©GOMES Media

De Britse rijzende ster Charlotte Fry zette een knappe proef neer met haar Dark Legend en is van grote toevoeging voor het team. Ze reed naar ruim 74%, waarmee Groot-Brittannië op dit moment op plek twee staat. Vorig jaar werd Fry nog Europees Kampioen bij de U25 met deze Dark Legend. De Britten jagen hiermee duidelijk op een medaille en gaan het de Duitsers zo moeilijk mogelijk maken.

Anne Meulendijks en Avanti | ©GOMES Media

Nederland staat op plek vijf in het landenklassement. Anne Meulendijks debuteerde hier op het EK bij de senioren maar had een aantal dure fouten in de wissel om de twee en om de pas. Ook het achterwaarts en haar tweede piaffe kwamen niet lekker uit de verf. Toch kan de amazone terugkijken op een zeer goede verrichting. Een EK in eigen land brengt ook extra druk met zich mee. Zij kwam met 71.801% de baan uit.

Zometeen gaat de Grand Prix verder met de laatste twaalf ruiters. Hierin komen nog Therese Nilshagen, Gareth Hughes, Dorothee Schneider en Hans-Peter Minderhoud aan start.


Bron: GOMES Media

Foto’s: GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate